Mopan Suceava
Actualitate

Prietenul de pahar i-a furat unui bărbat din Marginea 2900 de euro, bani obținuți din vânzarea unui teren. Nevasta hoțului, care a fugit de acasă, a restituit o parte din bani

Luni seară, în jurul orelor 19:55, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 3 Marginea au fost sesizați de către un bărbat din localitate că  i-a fost sustrasă suma de 2.900 de euro din locuința de domiciliu.

Polițiștii au constatat că bărbatul locuiește singur în zilele anterioare  a vândut o suprafață de teren pentru suma de 2.900 de euro.

La data de 23.07.2023, el a fost vizitat de consăteanul Ilie B.,  cu care a  băut rachiu până pe la ora 1.00 din noapte, după care oaspetele a plecat.

Ieri, în jurul amiezii, numitul Ilie B.  a revenit la casa amicului său  și împreună au continuat să chefuiască până în jurul orelor 14:00, amândoi adormind în cele din urmă într-o cameră a casei păgubitului. În timpul în care au consumat băuturi alcoolice, proprietarul i-a arătat  lui  Ilie B. suma de 2.900 de euro, descriindu-i contextul în care a obținut-o.

Mai târziu, în jurul orelor 16:00, proprietarul casei s-a trezit și a văzut că  Ilie B. a plecat, iar din dulapul unde pusese ultima dată suma banii, aceștia dispăruseră.  Omul au răscolit toată casa  nemaigăsind niciun euro, așa că s-a adresat polițiștilor.

Aceștia au plecat în căutarea lui Ilie B., dar nu au găsit acasă decât pe nevasta acestuia, căreia i-au fost aduse la cunoștință cele sesizate de păgubit.  S-au purtat discuții telefonice cu hoțul care a  explicat că nu se află pe raza comunei Marginea și nu va putea fi contactat până la data de 25.07.2023 sau în zilele ulterioare.

Pe când persoana vătămată era audiată, la sediul SPR 3 Marginea s-a prezentat nevasta lui Ilie B.  care a venit cu un teanc de bancnote – 2500 de euro, pe care a spus câ le-a găsit după ce a căutat în hainele soțului ei și care nu aparțineau familiei, fiind probabil parte din banii furați.

Bărbatul păgubit a precizat că recunoaște bancnotele ca aparținându-i, însă din întreaga sumă lipsesc 400 de euro.

Polițiștii au dispus ridicarea sumei de 2.500 de la femeie, fiind încheiat proces-verbal de predare-primire. Ulterior, suma de 2.500 de euro a fost predată persoanei vătămate, fiind încheiat, de asemenea, proces-verbal de predare-primire.

După predarea sumei de bani, persoana vătămată a declarat că dorește continuarea cercetărilor penale față de Ilie B. și recuperarea întregul prejudiciu cauzat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *