”Prima bere cu tatăl meu”, varianta Drăgoiești. Un tată și un fiu, amândoi băuți, nu au mai putut ține frâu calului care i-a aruncat pe amândoi din căruță, în șanț

Luni seară,  în jurul orei 20.00, un tânăr de 23 ani, din comuna Drăgoieşti, în timp ce conducea imprudent un atelaj hipo pe DC Drăgoieşti, în interiorul localităţii, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă la dreapta, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, nu a mai putut ține în frâu calul, căruța s-a dezechilibrat iar tatăl său, un  bărbat  de 50 ani, a fost aruncat afară din atelaj,  fiind și acesta sub influenţa băuturilor alcoolice.

După producerea accidentului rutier, atât conducătorul atelajului hipo cât şi tatăl acestuia, s-au deplasat la domiciliul lor, aceştia locuind împreună, însă, după câteva minute, văzând că unul dintre ei prezenta leziuni în zona feţei, a fost solicitată o ambulanţă, acesta fiind transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, s-a stabilit că victima prezenta leziuni minore.

Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, s-a procedat la testarea pasagerul atelajului hipo, părintele celui care a mânatcalul, cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, nefiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *