Prima victimă a trotinetelor electrice pe trotuarele din municipiul Suceava: o bătrână de 86 de ani, accidentată în fața magazinului Bucovina

Introducerea în circulația urbană a trotinetelor electrice prin programul Eco-Ride, realizat în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava are nu doar părți bune. Acele părți bune au fost în mod constant promovate de viceprimarul Lucian Harșovschi. Una dintre părțile rele privește evenimentele care se pot produce pe traseul acestor trotinete pe trotuarele din oraș, pe unde cei care închiriază astfel de mijloace de transport circulă, la un loc cu pietonii de diferite vârste.

Primul accident produs de o un sucevean care a închiriat o trotinetă electrică și a pornit la drum pe trotuarele municipiului Suceava s-a produs în ziua de 21 aprilie a.c., pe la ora 15.00.

Un tânăr de  20 ani, din municipiul Suceava, care conducea o trotinetă electrică pe care a închiriat-o din stația Eco-Ride aflată în parcarea magazinului “Bucovina” de pe strada Ștefan cel Mare, în momentul în care se deplasa cu aceasta pe trotuarul din fața magazinului,  a acroșat un pieton iar ulterior a căzut, lovind în același timp  o bătrână de 86 ani, din municipiul Suceava. În comunicatul de presă al  Poliției se face precizare că trotineta electrică era condusă pe zona destinată circulației pietonilor.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a bătrânei de 86 de ani care a fost preluată de un echipaj medical de urgență SMURD și transportată la U.P.U. – Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticată cu: „contuzie umăr drept, contuzie bazin”.

Conducătorul trotinetei electrice a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.