Primăria a achiziționat un aparat de testare pentru coronavirus. Acesta ar putea ajunge la Suceava peste o săptămână și va fi instalat la Spitalul Județean. Furnizor: Praxis Medica din Iași (foto acte achiziție)

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat în această după amiază că  a semnat un contract cu firma Praxis Medica din Iași pentru aducerea unui aparat de testare pentru noul coronavirus (COVID-19), tip PCR.

Valoarea contractului cu echipamentele necesare este  de 429.158,82 RON (TVA inclus).

”Am achitat astăzi avansul în suma de 299.122,57 RON (TVA inclus), conform ordinului de plată anexat. În urma discuției avute cu noul Manager al Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, doctorul Florin Filip, s-a dat undă verde pentru montarea aparatului de testare la spital.

Perioada de livrare prevăzută în contract este de 14 zile, dar am primit promisiunea din partea vânzătorului că va face tot posibilul pentru a livra comanda într-o săptămână. Prin aducerea acestui aparat la Suceava dorim să testăm cu prioritate cadrele medicale, persoanele care prezintă suspiciune de infectare cu noul Coronavirus (COVID-19) și nu numai. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Reamintim că și Universitatea Suceava a pus la dispoziția Spitalului Județean un aparat de testare pentru COVID – 19, săptâmâna trecută. Desigur, mai trebuie să ajungă la suceava și kit-urile necesare pentru efectuarea acestor analize. Despre această situație nu se cunosc amânunte în condițiile în care sănătății Victor Costache și-a dat astăzi demisia după ce ieri anunțase că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus, nepomenind nimic despre focarul grav de la Suceava. 

Locul său a fost luat de secretarul de stat Nelu Tâtaru, care cunoaște de la fața locului situația de la Spitalul Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” și există așteptări ca o parte importantă din kit-urile mult așteptate din Coreea de Sud sau de unde vor fi venind, să fie direcționate către județul nostru unde problemele cauzate de COVID – 19 sunt mult mai grave decât la București și decât oriunde în țară.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *