PRIMĂRIA DECONTEAZĂ LA ACET DATORIILE TERMICA, PREȚUL GIGACALORIEI PLĂTITE DE SUCEVENI VA CREȘTE CU 30%

Primarul Ion Lungu a arătat ieri într-o conferință de presă că primăria municipiului reședință de județ s-a înregistrat în Tabelul cerditorilor la firma SC Termica SA, aflată acum în faliment.

Cota de creanțe solicitată este de 13,27%, respectiv 10 milioane de lei, sumă cu care municipalitatea a girat Termica în raporturile comerciale cu SC ACET SA, furnizorul regional  de apă și servicii de canalizare. ”Anul acesta am achitat către ACET, în calitate de girant, 2 milioane de lei. Primăria s-a înregistrat la Tabelul creditorilor în procedura de faliment a SC Termica SA. Ne interesează în primul rând să primim, ca municipalitate, în schimbul datoriei către SC Termica  către ACET pe care , în calitate de girant, oricum va trebui să o plătim, conductele magistrale care sunt folosite acum de Thermonet, închiriate de la firma intrată în faliment, indispensabile pentru buna funcționare a sistemului centralizat de termoficare”, a declarat primarul Ion Lungu.

El a punctat și faptul că din toamnă se preconizează creșterea cu 50% a prețului gigacaloriei la gardul firmei producătoare de agent termic – Bioenergy, fapt care se va oglindi și în prețul plătit de consumatori, care va crește estimativ cu 30%..

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *