Primăria Suceava întâmpină primăvara cu 218.080 de flori ce vor fi plantate în peluzele stradale dar și în amenajări mari, anunță viceprimarul Marian Andronache

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache a arătat că în municipiul reședință de județ au început lucrările mai delicate de sezon. După operațiuni de toaletare ale arborilor, s-a pornit campania de înfrumusețare a orașului. Mai întâi, în zonele în care peluzele stradale cu gazon au fost afectate de sarea provenită din materialul antiderapant folosit pe timpul iernii, s-a început operațiunea de înlocuire a pământului și cea de regazonare, mai ales pe artera principală a orașului, de la sediul Poliției până în centru, la Mc Donalds.

A început și acțiunea de plantare a florilor în oraș. S-a început cu panseluțele. Primele dintre acestea, a explicat viceprimarul Marian Andronache, au fost plantate în zona de agrement Tătărași. Și pentru că a funcționat ani întregi o legendă urbană, nu de la Suceava, cum că o panseluță costă bani foarte mulți la licitațiile publice, gospodarii municipalității au încheiat înțelegere cu un horticultor de la care un buchet cu panseluțe ce ulterior a fost plantat pe domeniul public, a costat 89 de bani. Spre comparație, în piață, acestea se vând la doi lei bucata ori chiar ”patru la 10 lei”.

Numărul florilor ce vor fi sădite în această primăvară nu cuprinde și pe cel care vor răsări din bulbii de lalele plantate astă-toamnă. Dar acolo unde bulbii au murit, vor fi înlocuiți acum cu panseluțe iar mai încolo, cu alte flori.

Venind primăvara, lucrătorii Direcției Domeniului Public din Primăria Suceava au pornit lucrările de întreținere a mobilierului urban – băncile din parcuri, garduri de protecție, etc., care primesc un rând de vopsea proaspătă.

Vor fi amplasați și arbori, plantați  în ”vase mari”, din lemn, de câte un metru cub, pe esplanada pietonală dinspre Palatul Administrativ până în apropierea Casei de Cultură, 40 la număr. Ghivecele vechi, din plastic, vor fi mutate  cu tot cu arbori în fața primăriei, zece și lângă fântâna arteziană de la Nordic, patru. În aceste micro-amenajări horticole vor fi plantați arbuști de tuia de trei  soiuri, arțari pitici precum și fotimia roșie și verde.

Virginia Lazăr, directorul Direcției Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Suceava a oferit și o imagine în cifre a efortului pe care municipalitatea suceveană îl face pentru ca orașul să arate frumos în acest an. Sunt achiziționate, în stadiu de butași, 89.100 de begonii, 20.160 de mușcate, 81.900 de petunii, 9000 de ageratum, 2000 de cana indica, 5120 de dalii, 12.800 de flori de impatiens. În total 218.080 de flori care vor fi plantate pe lângă arterele principale din oraș.

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a arătat că după aprobarea bugetului municipiului, în ședința de mâine, se va putea semna contractul de execuție pentru construirea unei sere floricole moderne a orașului, lucrare care a fost deja licitată. Când investiția în valoare de aproximativ 2 milioane de lei va fi pusă în funcțiune, se vor produce răsaduri de flori care să acopere necesarul întregului oraș.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *