Primăria Suceava intenționează să preia de la Stațiunea de Cercetări Agricole teren pentru construirea unui cartier nou de case pentru tineri, la ieșirea din Ițcani către Mitocu Dragomirnei

Primarul municipiului Suceava Ion Lungu a anunțat astăzi că în discuțiile purtate la sfârșitul săptămânii trecute cu secretarul de stat pentru Românii de Pretutindeni Oana Ursache, un subiect important l-a constituit dorința manifestată de edilul municipiului reședință de județ ca oamenii din Suceava care lucrează în afara țării să își poată regăsi un destin, întorcându-se acasă.  Pentru aceasta, municipalitatea intenționează să preia un teren de la Stațiunea de Cercetări Agricole situat la ieșirea din cartierul Ițcani către Mitocul Dragomirnei, unde să se construiascîă un nou cartier de case pentru tineri.

” Ne dorim ca o parte din forța de muncă calificată care a plecat din țară să se întoarcă acasă. Am avut discuții pe această temă cu secretarul de stat pentru Românii de Pretutindeni Oana Ursache și am anunțat-o despre intenția noastră pe care am promovat-o încă din campania electorală de a construi un cartier nou pentru tinerii din Diaspora. Un cartier nou, așa cum am ridicat alte două pe Dealul Mănăstirii și în Zona Tătărași. Am demarat procedura pentru a aduce în patrimoniul municipiului un teren de la Stațiunea de Cercetări Agricole din zona dinspre Mitoc, o zonă foarte frumoasă, cu dezvoltări rezidențiale, pentru a ridica un cartier de case pentru tinerii care se încadrează în Legea 15/2003, care au sub 35 de ani și care îndeplinesc celelalte condiții. În consiliul Local putem stabili criterii avantajoase pentru cei din diaspora, ca o modalitate de a-i determina să revină acasă, să le asigurăm condiții ca în occident și să își poată găsi un loc de muncă aici”, a declarat primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *