Primăria va împrumuta 30 de milioane de lei din Trezorerie, pentru finalizarea a 15 investiții în Suceava. Primarul Ion Lungu a arătat care sunt acestea

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că municipalitate va împrumuta din trezorerie suma de 30 de milioane de lei, cu dobândă mai mică decât cea de pe piața bancară, pentru a finanța un număr de 15 lucrări de investiții în oraș. El a prezentat și lista acestor obiective, cu sumele care vor fi alocate, după obținerea împrumutului.

Este vorba despre: Ruta Alternativă Suceava – Botoșani, 8 milioane de lei; Modernizare Ștrand Ițcani, 8 milioane de lei; Piața George Enescu + Parcare, 5 milioane de lei; Rețea canalizare apă menajeră străzile Dobrilă Eugen, Molidului, Făgetului, 1,6 milioane de lei; Încălzire Bazar, 1,5 milioane de lei; Alimentare energie electrică Autobază, etapa II, 1 milion de lei; Modernizare strada Lipoveni, 1 milion de lei; Gaz metan Burdujeni Sat, 800 mii lei; Amenajare Sera Floricolă, 600 mii lei; Alimentare energie electrică Tătărași, 500 mii lei; Drumuri, alei cartier Europa, 400 mii lei; Modernizare strada Crângului, 400 mii lei; Modernizare extensie Aleea Jupiter, 400 mii lei; Modernizare strada Emil Cioran, 400 mii lei.  

Primarul Ion Lungu a arătat că în acest moment, gradul de îndatorare al primăriei municipiului Suceava este de 14% iar după obținerea împrumutului de 30 de milioane de lei nu va crește peste 18%.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *