Primarul Bogdan Loghin: Accesul în Piața auto și cea agroalimentară din Rădăuți va fi permis doar pentru vaccinați, testați anticovid și pentru cei trecuți prin boală în ultimele 180 de zile

Primăria Rădăuți, prin consilierul primarului, Corneliu Cârdeiu, a anunțat că, avându-se în vedere scenariul roșu și creșterea alarmantă a cazurilor de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, primarul Bogdan Loghin a dispus convocarea de urgență a Comitetului Local Pentru Situații de Urgență, în vederea stabilirii unor măsuri imediate la nivel local.

Întrunit în ședință de urgență, marți, 28 septembrie 2021, CLSU a emis Hotărârea nr.5/28.09.2021, prin care s-a stabilit:

  • Piața auto și cea agroalimentară NU se închid, accesul comercianților și clienților fiind permis pe baza adeverințelor de vaccinare, test RT-PCR nu mai vechi de 72 ore, sau rezultatul negativ de test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între 15 și 180 de zile ulterioare confirmării infectării cu virusul SARS-COV-2.
  • Spectacolele și manifestările sportive în aer liber, vor continua cu stricta respectare a normelor impuse de Legea 55/2020, HG 932 09.09.2021 ,  Hotărârea nr.161/24.09.2021 a CJSU Suceava, cu participare de până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și asigurarea distanței de minim 1m între persoane.
  • În cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole accesul persoanelor va fi restricționat pe baza celor anterior prevăzute, cu participare de până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și purtarea măștii de protecție.
  • Școlile vor funcționa fizic sau online în baza Ordinului comun ME/MS nr.5196/03.09.2021, 1756/03.09.2021.
  • Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală, vor intensifica controalele în unitățile în care se desfășoară activități cu aglomerație, pentru verificările impuse la accesul persoanelor.
  • Se recomandă substituirea tuturor evenimentelor, ședințelor și întrunirilor publice cu evenimente ONLINE.
  • Purtarea măștii este obligatorie iar persoanele în drept se vor ocupa de aprovizionarea cu dezinfectant a locurilor în care se desfășoară activitățile.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *