Mopan Suceava
Actualitate

Primarul Dorin Ioan Pînzar din Sucevița a rămas fără funcție. Prefectul Sucevei a constatat încetarea mandatului său după ce Pînzar a fost condamnat penal pentru că a condus beat

Astăzi, 29 noiembrie 2023, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a semnat ordinul prin care se constată încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a acestuia a mandatului de primar al comunei Sucevița, judeţul Suceava, al lui Dorin Ioan Pînzar,  ca urmare a condamnării acestuia la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei, conform Deciziei Curții de Apel Suceava – Secția penală nr. 1642 pronunțată la data de 23.11.2023 în dosar nr. 3019/285/2022.

Pe durata vacanţei funcţiei de primar al comunei Sucevița, atribuţiile acestuia vor fi exercitate de către viceprimarul comunei.

Săptămâna trecută, pe 23 noiembrie, Curtea de Apel Suceava a admis apelul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și l-au condamnat definitiv  pe primarul Pînzar al comunei Sucevița la un an de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Judecătorii au decis totodată, suspendarea pedepsei, cu un termen de supraveghere de 2 ani. În plus, Dorin Ioan Pânzar a fost obligat să programe de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, la Primăria Marginea ori la Primăria Moldovița.

Pe data de 17 februarie 2022, pe la ora 3.30, ale dimineții, primarul PSD al comunei Sucevița a fost oprit de poliție pe pe DN 17A, chiar în  Primă­riei. Pentru că mirosea a alcool, a fost testat cu etilotestul,  rezultând o alcoolemie de de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la  Spitalul Rădăuți, în urma probelor biologice prelevate, s-a stabilit că bărbatul avea o  alcoolemie de 2,29 g/l alcool pur în sânge.

A fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, fiind acuzat de  conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *