Primarul Eduard Wendling din Păltinoasa, felicitat de președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur pentru investițiile făcute în comună

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a vizitat astăzi, alături de primarul comunei Păltinoasa, Eduard Wendling, șantierul unei investiții de 2,5 kilometri, asfaltare drum în satul Capu Codrului.

”Suntem cu primarul harnic și destoinic Eduard Wendling unde se asfaltează prin programul Național de Dezvoltare Locală peste 2,5 kilometri de drum. O investiție de circa 13 miliarde lei vechi. Este vorba despre drumul spre biserica din Capu Codrului. Vreau să îl felicit pentru modul în care a gândit această investiție. Aici era coloana de apă și canal doar pe o parte funcțională. A reușit să racordeze și pe cealaltă parte casele oamenilor. N-am să înțeleg niciodată de ce a rămas nepusă în funcțiune această coloană băgată în pământ de câțiva ani de zile. Dar acum s-a făcut o treabă extraordinară și practic, și  Capu Codrului, și Păltinoasa au căpătat o altă față. O comună bucovineană de nivel european”, a arătat președintele Consiliului Județean..

Gheorghe Fluture a apreciat de asemenea că a fost renovat, prin efortul primarului de Păltinoasa căminul cultural care ”are o arhitectură mai  nemțească acest cămin, civilizat, ți-e drag să intri în el”. S-au realizat dispensare medicale la Capu Codrului și la Păltinoasa. Școlile din comună sunt pregătite, sunt dotate cu tablete. ”Vreau să îi mulțumesc și să îl felicit pe domnul primar Eduard Wendling pentru această hotărâre cu care a finanțat comunitatea locală. Iluminatul public este de nivel european, cu LED-uri de foarte bună calitate. Are în continuare în program extinderea și punerea în funcțiune a ce a mai rămas la rețelele de apă și canalizare, o stație de epurare în aval pentru că, cu ani în urmă aici s-a greșit, s-a pus o stație de epurare în amonte.

Îi suntem alături și mă bucur că are pregătit în linie dreaptă proiectul de gaze naturale pentru această comunitate. Are peste 1000 de posibili beneficiari în Capu Codrului și Păltinoasa. Este o comună turistică, în apropiere de gura Humorului, care așteaptă șoseaua de centură care să ocolească orașul Humor pentru   că vara este aglomerație foarte mare. Sunt convins că Păltinoasa va fi o comună etalon a Bucovinei”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Primarul Eduard Wendling a declarat că a venit alături de omul care l-a susținut  cel mai mult în acest mandat, președintele Consiliului Județean Suceava, domnul Gheorghe Flutur. ”Este adevărul pe care trebuie să îl știe întreaga comunitate și nu ne rămâne decât să fim încrezători în viitorul nostru pentru că, cu siguranță, comuna noastră va arăta altfel în 2024”, a spus dânsul.

Gheorghe Flutur a adus o completare, la adăugând la investițiile realizate  în acest mandat de primarul Eduard Wendling un număr de 9 poduri.  ”Sunt 9 poduri extrem de importante pentru că cine trecea prin Capu Codrului și erau ploi mari, găsea  șoseaua principală inundată. Mă bucur că a înțeles această prioritate. Torenții au creat mai probleme dar de data aceasta podurile care au fost făcute rezolvă și această situație în comuna Păltinoasa și în satul Capu Codrului”, a mai arătat președintele Consiliului Județean Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *