AdministratieSanatate

Primarul Ion Lungu: 2.401 suceveni vaccinați anticovid în centrele deschise de Primărie. A scăzut numărul celor care se vaccinează cu AstraZeneca

Primarul Ion Lungu a arătat că ieri în municipiul Suceava, rata de incidență covid a fost de 1,94 la mia de locuitori. ”Chiar dacă aparent, raportat la alte orașe mari, aceasta pare bunișoară, este cazul să respectăm în continuare regulile legate de pandemie pentru că este acum acest val 3 cu aceste tulpini, tulpina britanică fiind destul de prezentă și la Suceava. Nu avem nici un motiv de relaxare. Mai mult, trebuie să respectăm în continuare aceste reguli”, a transmis Ion Lungu.

Pe de altă parte, în ceea ce privește campania de vaccinare, s-au vaccinat în total în centrele din municipiul Suceava 2401 persoane începând cu data de 15 februarie un număr de 1907 persoane la Școala Gimnazială Miron Costin, 1200 la Colegiul Național Ștefan cel Mare, 100 de persoane la Iulius Mall.  Ion Lungu a arătat că 1551 suceveni s-au vaccinat cu AstraZeneca, 750 cu Pfizer și 100 cu Moderna, la Iulius mall.

”Referitor la vaccinul AstraZeneca, un lot a fost retras și carantinat, a mai scăzut numărul celor care se vaccinează cu AstraZeneca. Eu fac un apel la suceveni să se înregistreze pe platformele de vaccinare, să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, să ne imunizăm să nu mai trecem prin ce am trecut în 2020, îndată se împlinește un an de când am trecut împreună printr-o perioadă foarte grea din viața orașului nostru, când am fost 6 săptămâni  în carantină”.

Primarul Sucevei am mai făcut un apel, în condițiile în care în zilele de 22, 23 și 24 martie are loc simularea pentru bacalaureat apel, la profesori, la directorii de școli, la părinți, să fie dat tot concursul pentru ca să nu fie probleme deosebite, să fie respectate regulile legate de pandemie în această perioadă de evaluare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *