Primarul Ion Lungu a cerut urgentarea decontării sumelor aferente ajutoarelor umanitare pentru Ucraina, din bani europeni. Sumele cuvenite celor care au cazat refugiați, să fie decontate de autoritătile locale și să fie recuperate de la guvern

Primarul municipiului Suceava Ion Lungu a anunțat că a  participat la Cluj Napoca la o întâlnire cu primul  ministru Nicolae Ciucă, cu Apostolos Tzitzikostas -Președintele Comitetului Regiunilor din Europa, cu Matthew Baldwin, coordonatorul proiectului „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”. Au participat la întâlnire și primari și președinți de consilii județene din România.

Principala problemă care s-a discutat a fost legată de gestionarea problemelor apărute din cauza războiului din Ucraina.

”Am solicitat în intervenția mea urgentarea decontării sumelor aferente ajutoarele umanitare trimise în Ucraina, la Cernăuți, din sume care vin de la Uniunea Europeană, având în vedere că municipalitatea suceveană a depus dosarul cu documente justificative la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

De asemenea am convenit ca sumele ce se cuvin cetățenilor care au cazat persoane din Ucraina, să fie decontate de autoritătile locale și să fie recuperate de la guvern, pentru a asigura celeritate în decontarea acestor sume către cetățenii care au asigurat cazare și masă celor din Ucraina.

Domnul Prim-ministru și Președintele Comitetului Regiunilor au apreciat efortul depus de județul Suceava, prin HUB-ul de la Aeroportul Salcea și de municipiul Suceava prin ajutorul dat orașului Cernăuți.

Ne rugăm la Dumnezeu să se termine cât mai repede acest război nedrept și nemilos”, a transmis primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *