Mopan Suceava
Actualitate

Primarul Ion Lungu a participat la deschiderea noului an școlar în 17 unități de învățământ din municipiul Suceava

Primarul Ion Lungu a participat astăzi la deschiderea noului an școlar în 17 școli și grădinițe din municipiul Suceava. Este al 20-lea an consecutiv în care Ion Lungu participă la acest eveniment, de la un an la altul tot mai multe unități de învățământ din oraș fiind vizitate la început de an școlar de primarul municipiului reședință de județ.

Astăzi, 11 septembrie, el a fost prezent la festivitățile de deschidere la Școala gimnazială nr.11  ”Miron Costin” din carierul Burdujeni, Școala gimnazială nr.10 Burdujeni, Școala gimnazială nr. 6 Burdujeni Sat, Școala gimnazială  nr.7 din cartierul Ițcani, Școala gimnazială nr 9 din cartierul Obcini, Grădinița cu Program Normal Obcini, Școala gimnazială nr.4 din cartierul George Enescu, Școala gimnazială nr.8 George Enescu, Grădinița ”Guliver” din George Enescu, Școala gimnazială nr.3, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic ”Filadelfia”, Colegiul Național  ”Spiru Haret”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul ”Natanael”, Grădinița ”Dumbrava Minunată”, Seminarul teologic „Mitropolit Dosoftei”.

”La toate unitățile școlare unde am participat la festivitate de deschidere a noului an școlar am făcut apel la colaborarea tuturor factorilor implicati în educarea copiilor: Școală – Familie – Biserică – Autoritatea  publică locală.

Le-am adus la cunoștință faptul că și în anul școlar 2023-2024 municipalitatea suceveană va premia performanța școlară, respectiv suma de 5.000 lei pentru cei care vor lua 10 la examenul de bacalaureat și 3.000 lei elevii care vor lua nota 10 la examenul de evaluare.

Am discutat la fiecare unitate școlară în parte ce s-a realizat, ce proiecte sunt în curs de derulare pe PNRR și pe POR, dar și investiții proprii ale Primăriei Suceava.

Mult succes în noul an școlar elevilor și cadrelor didactice!”, este mesajul primarului municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *