Primarul Ion Lungu a transmis directorilor de școli să nu mai ceară bani pentru felurite lucrări, fiindcă cererile nu vor fi aprobate. Vor fi continuate investițiile în derulare iar pentru altele, există fonduri europene care să fie accesate

Primarul municipiului Suceava Ion Lungu, a anunțat că bugetul pentru școlile din municipiul reședință de județ  va fi mult mai mic față de anul trecut. El s-a referit  în primul rând la cheltuielile de reparații și investiții care anul trecut s-au ridicat la 5 milioane de euro. A făcut totodată un apel la directorii de școli să nu mai ceară bani pentru felurite lucrări, fiindcă nu solicitările nu vor fi aprtobate.

”În acest an vom continua cu lucrări de investiții doar la 4 obiective mari, la Colegiul Național Petru Rareș – corpul de laboratoare care trebuie finalizat, la Colegiul Național Spiru Haret, să terminăm sala de gimnastică, la Școala Generală nr. 10 unde a fost licitată sala de sport și la grădinița de la Colegiul Național Mihai Eminescu.   

Fac un apel la directorii de școli să nu mai propună în buget alte lucrări pentru că nu o să le aprobăm. Nu avem bani în acest an.

Alte investiții vor fi prinse pe fonduri europene. Sunt foarte mulți bani acolo, pentru reabilitarea clădirilor publice și vom prinde toate școlile din municipiul Suceava pentru astfel de reabilitări, cu fonduri europene.  Va fi și la școli un buget de austeritate. Ne dorim să implementări proiecte de digitalizare, de urmărire a consumului energetic la școli, realitatea fiind că acolo se consumă fără număr, pentru că nu plătesc școlile ci primăriile”, a transmis primarul Ion Lungu.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *