Primarul Ion Lungu anunță că Suceava va primi donații de echipamente de protecție din partea orașului chinez Yunchan, cu care municipiul Suceava este înfrățit

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis că  a făcut demersuri către conducerea orașului Yunchan din China, cu care municipiul Suceava este înfrățit, primind confirmarea că vor fi trimise donații cu echipamente pentru Suceava.

”Chiar dacă Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava nu este în subordinea Primăriei Suceava, prioritatea zero în aceste momente este de a asigura echipamente de protecție cadrelor medicale și nu numai.

Am făcut demersuri în acest sens la conducerea orașului Yunchan din China cu care suntem înfrățiți și la Ambasada Chinei. Conducerea orașului ne-a confirmat astăzi că pregătesc donații cu echipamente pentru Suceava, iar Ambasada ne-a recomandat o firmă cu care să lucrăm. Am trimis cantitățile pe care dorim să le achiziționăm.

Mulțumim Casei Româno-Chineze care ne ajută în acest sens, în mod special domnului Haliță care este sucevean” a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a mai arătat că astăzi, de Buna Vestire, o donație mică, dar importantă, de 1.800 de mănuși a ajuns la Spitalul Județean, datorită unor oameni inimoși din Ipotești: Gabriel Tabrea, Traian Hreceniuc și Bogdan Apostol.

”Le mulțumim în numele comunității! Dacă mai sunt suceveni care pot și vor să facă donații, având în vedere că Spitalul este în carantină, se pot adresa primăriei și prin Poliția Locală le livrăm imediat unității” a transmis Ion Lungu.

El a reamintit că în cursul zilei de luni, prin ședința de îndată a Consiliului Local s-a alocat suma de 5.000.000 de lei (aproximativ 1 milion de euro) pentru achiziția de materiale de protecție necesare spitalului.

”Trebuie să fim solidari în aceste momente cu cei care sunt în linia întâi, ei sunt adevărații eroi! Numai împreună putem reuși! Doamne ajută!”, a încheiat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *