Mopan Suceava
Administratie

Primarul Ion Lungu anunță că Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava rămâne în forma de organizare actuală. Ordonanța Austerității permite acest demers

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu anunță că va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local, prin care Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava să rămână în forma de organizare actuală, instituție de sine stătătoare cu personalitate juridică.

Anunțul vine pe fondul aniversării a 8 ani de activitate a teatrului din Suceava și a prevederilor  Ordonanței Guvernului, cunoscută sub denumirea Ordonanța Austerității, prin care instituțiile de cultură cu un număr de personal sub 50 de angajati, așa cum este și cazul teatrului sucevean, își pot pierde personalitatea juridică și se subordonează autorităților publice de care aparțin, fapt care poate fi printr-o Hotărâre de Consiliu Local.

Lungu transmite că: „am participat la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava la spectacolul LIVADA. Am transmis un mesaj la împlinirea a- 8 ani de existență a teatrului.

De asemenea, având în vedere Ordonanța de austeritate, în care instituțiile de cultură cu un număr de personal sub 50 de angajati, cum este și cazul teatrului nostru, își pierd personalitatea juridică și se subordonează autorităților publice de care aparțin, acest lucru poate fi exceptat printr-o Hotărâre de Consiliu Local.

În calitate de primar voi iniția un Proiect de Hotărâre în Consiliul Local, prin care Teatrul Municipal Matei Vișniec să rămână în forma de organizare actuală, instituție de cultură de sine stătătoare cu personalitate juridică. Doamne ajută!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *