Primarul Ion Lungu, apel la suceveni pentru respectarea regulilor de protecție împotriva coronavirusului. Solicitare către polițiști și jandarmi să fie fermi în sancționarea celor care nu le respectă

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis în conferința de presă online din această dimineață un mesaj  către locuitorii municipiului reședință de județ, în care a făcut apel la respectarea regulilor impuse de creșterea incidenței cazurilor de COVID  – 19, în primul rând purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile închise dar și în spațiile deschise, pentru a nu se trece la scenariul roșu, care va impune aplicarea de noi restricții. De asemenea, el a cerut reprezentanților Poliției Locale, Poliției Naționale și Jandarmeriei care fac controale pentru respectarea regulilor impuse prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de urgență să fie exigenți și fermi, iar dacă sunt sfidați să aplice amenzi.

Prezentăm în întregime  mesajul primarului municipiului Suceava, Ion Lungu:

Dragi suceveni! Din păcate trebuie să dăm din nou o bătălie cu acest virus nemilos, noul coronavirus. Noi am câștigat o bătălie în această primăvară, când am reușit să ieșim din starea de carantină. De la începutul lunii aprilie și până pe 13 mai, când am ieșit din carantină, am redus numărul persoanelor infectate la mia de locuitori de la 9,87 la 1,87. Din păcate, suntem la un pas de a intra din nou în scenariul roșu care presupune să avem 3 cazuri active la mia de locuitori. Astăzi în orașul nostru sunt 2,52 persoane active la mia de locuitori fără a scade focarele de infecție și 2,76 la mia de locuitori cu tot cu focarele de infecție.

Vă rog să fim solidari, să facem tot ce putem pentru a limita răspândirea acestui virus. În acest sens, Primăria municipiului Suceava a solicitat săptămâna trecută Comitetului județean pentru Situații de urgență să fie obligatorie purtarea măștii în spațiile închise și deschise, în cele aglomerate și neaglomerate, solicitare care a fost aprobată.

Fac un apel la cei care fac controale, Poliția locală în primul rând, Poliția Națională, Jandarmeria,  să fie foarte exigenți, fermi, iar acolo unde suntem sfidați, oamenii să fie amendați. Este un lucru prea serios ca să nu-l luăm în considerare. Discutăm de sănătatea sucevenilor, de viața sucevenilor.

Este o presiune deosebită astăzi pe Spitalul Județean, pe cadrele medicale epuizate, obosite, care de șapte luni se luptă cu acest virus. Prin măsurile pe care le luăm, vrem să ridicăm această presiune de pe Spitalul Județean, de pe cadrele medicale.

Dragi suceveni, sunt convins că așa cum am reușit în primăvară, putem reuși și acum, în toamnă. Îmi doresc să avem parte de un sfârșit de an liniștit în municipiul Suceava, de Sărbători liniștite ân orașul nostru.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.