Primarul Ion Lungu: Bugetul pentru 2021 este destinat dezvoltării municipiului Suceava. peste 50% din buget este direcționat către investiții

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a arătat astăzi, în conferința de presă săptămânală că anul 2021 va fi pentru municipiul Suceava un buget al dezvoltării.

Ion Lungu a declarat că proiectele europene, precum și celelalte proiecte pe care le dezvoltă Primăria Suceava din fonduri proprii, vor însemna peste 50% bani din buget pentru dezvoltare.

”Avem pregătite proiecte pe fonduri europene: finalizarea proiectului Transport ecologic în municipiul Suceava, sunt 7 autobuze care trebuie să mai vină, plus autobaza. însumând peste 5,6 milioane de lei; 15 autobuze de la MNRAP, în valoare de 50,4 milioane de lei; proiectul de reabilitare Curtea Domnească în valoare de 23,7 milioane de lei; echipamente electronice pentru școli în valoare de peste 16 milioane de lei;  amenajarea Zonei de agrement Parc Șipote – 13 milioane de lei; finalizarea Zonei de agrement Râul Suceava – 8,4 milioane de lei; modernizare Stadion Ițcani, pe fonduri europene – 8 milioane de lei; reabilitare Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – 5, 26 milioane lei; reabilitare Colegiul Tehnic Petru Mușat – 5 milioane de lei; reabilitare Colegiul Național Petru Rareș – 5 milioane de lei; finalizarea centrului Primăriei municipiului Suceava din cartierul Ițcani – 4,6 milioane de lei; reabilitare Grădiniță Centru – 2,84 milioane lei; proiect aplicat digitalizare – 1,98 milioane  lei. În total 201,107 milioane de lei.

Alături de celelalte investiții finanțate prin fonduri proprii  cheltuielile de dezvoltare vor fi undeva la 50% din bugetul municipiului Suceava pentru anul 2021”, a declarat primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *