Primarul Ion Lungu: Două centre de vaccinare din municipiul Suceava, pregătite pentru funcționare. Doctori stomatologi care și-au asumat responsabilitatea de medicii coordonatori ai acestor centre

Primarul Sucevei, Ion Lungu a anunțat că s-a reușit în municipiul reședință de județ să fie constituite două echipe complete la centre de vaccinare organizate și pregătite deja. Soluția a venit de la medicii stomatologi care și-au asumat responsabilitatea de a coordona aceste centre:

” Șansa noastră a fost că Ministerul Sănătății a permis să fie folosiți în aceste centre medicii stomatologi. Am numit doi doctori coordonatori la cele două centre pe care vrem să le deschidem, în zona centrală, la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” și în cartierul Burdujeni la Școala Generală 11.  Este vorba despre medici stomatologi care sunt angajați ai Primăriei municipiului Suceava. Avem echipe complete acolo cu medici generaliști, asistenți, registratori, cărora le-am trimis contractele pe care le-am adus la cunoștință DSP.

În măsura în care aceste centre se vor deschide, cu aprobarea Institutului Național de Sănătate Publică, avem speranța ca de pe data de 15 februarie să funcționeze încă două centre de vaccinare în municipiul Suceava. Noi căutăm în continuare medici, în special coordonatori, pentru celelalte centre,  pe măsură ce vom avea aprobare de la Ministerul Sănătății, respectiv Institutul Național de Sănătate Publică” a declarat primarul Ion Lungu.

El a reamintit că rata de incidență la mia de locuitori a fost ieri, 9 februarie de 2,73 în municipiul Suceava. ”Este bine să ne putem păstra până în 3 la mie, să rămânem în scenariul galben, în scenariul II de funcționare a școlilor în municipiul Suceava, cu prezența față în față la școală a celor din clasele 0 – I, la clasa a VIII-a și clasa a XII-a. Vă rog să dăm în continuare dovadă de disciplină, să respectăm regulile legate de coronavirus, chiar dacă suntem în perioada de vaccinare iar unii dintre noi au făcut vaccinul cu rapel, trebuie să purtăm masca în continuare, distanța și regulile minime de igienă, pentru a putea păstra o rată cât mai mică de infectare în orașul nostru”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *