Primarul Ion Lungu: DSP interzice funcționarea patinoarului municipal și a bazinului de înot de la Generală 3 în timp ce la Mall se patinează iar la un bazin privat din Gura Humorului se înoată fără restricții

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat astăzi în conferința de presă online, că o problemă care a iscat discuții în această perioadă,  este faptul că nu funcționează patinoarul public de pe strada Universității.

”Am avut personal o discuție la DSP și ne-au spus că nu sunt de acord să deschidem patinoarul, pentru că, conform ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, se pot deschide doar patinoarele pentru sportul profesionist unde să se antreneze maxim 10 persoane concomitent”,  spus Ion Lungu, care a arătat că se află într-o situație ingrată.

”Nu vreau să fiu pe post de pârâtor dar am avut o discuție și cu domnul prefect, am cerut să se facă ordine într-un fel sau altul, pentru că la Mall-ul din Suceava funcționează două patinoare care nu au niciun fel de aviz, au confirmat cei de la DSP.  Să ne aliniem într-un fel sau altul, dacă este legal să fie închise sau deschise. Ar trebui aplicată aceeași unitate de măsură”, a spus Ion Lungu. El a adus în discuție și problema bazinelor de înot: ”Și aici se tratează lucrurile diferit. Sunt copii din municipiul Suceava care fac sport de performanță, merg în fiecare zi cu un microbuz la Gura Humorului unde fac antrenament într-un bazin privat. Avem și noi bazinul de la Școala 3 pe care l-am putea deschide. Când am avut discuții pe această temă, cei de la DSP ne-au spus că nu pot fi deschise bazinele de înot.  Ca atare, cerem să fie folosită aceeași unitate de măsură în ceea ce privește patinoarele și bazinele de înot”, a concluzionat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *