Primarul Ion Lungu, după vizita la Ministerul Dezvoltării: Până la începutul lunii septembrie vrem să dăm în funcțiune Creșa mare din Cartierul Dealul Mănăstirii

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a avut, luni și marți, mai multe întâlniri cu miniștri, cu directorul general al CNI, cu directori din ministere cu care a purtat discutații despre mai multe probleme importante ale municipalității.

“Am avut discuții la București în zilele de luni și marți la mai multe ministere:

În primul rând am participat la o întâlnire cu Ministrul Dezvoltării domnul Cseke Attila și doamna director general CNI Manuela Pătrășcoiu, unde am discutat despre stadiul lucrărilor la Creșa mare din Cartierul Dealul Mănăstirii din Burdujeni, au participat la discuții și reprezentanți ai constructorului și proiectantului.

Pentru a urgenta lucrările Primăria s-a angajat să aducă utilitățile pe banii celor de la CNI.

Până la începutul lunii septembrie ne propunem să dăm în funcțiune prima Creșă nouă de capacitate mare din orașul nostru.

De asemenea am avut discuții la Ministerul Dezvoltării despre finanțarea prin Anghel Saligny, pentru Ruta Alternativă Suceava-Botoșani, fiind posibil să semnăm contractul până la sfârșitul lunii ianuarie.

Ne-am întâlnit la sediul AMR, cu ministrul mediului domnul Barna Táncsoz și Președintele AFM domnul Laurențiu Neculăescu, unde am discutat despre programul Rabla locală de casare a mașinilor mai vechi de 15 ani, reprezentanții ministerului mediului ne-a asigurat ca programul va fi funcțional începând cu luna martie, despre montarea de panouri fotovoltaice la case cât și despre împăduriri.

Totodată am avut discuții la Direcția de Termoficare de la Ministerul Dezvoltării referitor la decontarea a 50% din biomasa consumată aferentă perioadei 15-31.12.2022, pentru perioada 1 – 15.12.2022 am primit banii în luna decembrie 2022.

În sfârșit am avut discuții la Ministerul Dezvoltării-AM POR despre sosirea ultimelor 3 autobuze electrice de la firma Solaris.”, a mai transmis primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *