ActualitateAdministratie

Primarul Ion Lungu: Este posibil să se încheie contractul de proiectare și execuție la Sala Polivalentă din Suceava, după data de 26 mai 2022

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că a participat astăzi la ședința Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România. Supă aceastâ întâlnire el a declarat că este posibil să se încheie contractual de proiectare și execuție la Sala Polivalentă cu 5000 de locuri din Suceava, după data de 26 mai 2022, când este termenul final la contestația depusă la Curtea de Apel București.

Primarul Ion Lungu a transmis că la ședința Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România au participat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș precum și doi directori generali din cadrul Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice, Iulian Marinescu și  Vasilica Baciu.

S-au discutat probleme legate de regimul juridic al imobilelor naționalizate, rămase în proprietatea statului; limitele anuale pentru finanțările rambursabile; finanțarea transportului local al elevilor; finanțarea serviciilor publice de evidență a populației; stadiul actual al Codului finanțelor publice; informare privind Aprobarea Acordului de Parteneriat pentru perioada 2021-2027, desemnarea ADR-urilor ca AM-uri pentru POR 2021-2027; stadiul desfășurării activităților incluse în componentele PNRR; programul multianual de finanțare”Programul Termoficare”; codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor.

”În calitate de reprezentant al AMR, în Comisia de împrumuturi locale de la Ministerul finanțelor, am ridicat problema majorării plafoanelor de trageri pentru anul 2022, de la 2000 milioane lei la 3000 milioane lei, la rectificarea bugetară din vară, în condițiile în care astăzi plafonul la trageri pentru acest an a fost epuizat.

Totodată am ridicat din nou problema compensării energiei furnizate în sistemul electric prin Parcuri fotovoltaice, să se facă cantitativ kilowatt pe kilovatt.

Totodată am avut discuții la Compania Națională de Investiții, în legătură cu licitațiile de la Sala polivalentă de 5000 locuri de la Suceava și Creșa din Dealul Mănăstirii.

Este posibil să se semneze contractul de proiectare și execuție la Sala polivalentă, dupa data de 26.05.2022, când este termen final la contestație, la Curtea de Apel București.

Pentru Creșa din Dealul Mănăstirii, dacă nu sunt contesțatii se poate semna contractul de proiectare și execuție în prima decadă a lunii iunie.

De asemenea am purtat discuții la Ministerul Dezvoltării în legătură cu depunerea de proiecte pe „Programul Termoficare”, municipiul Suceava a atras cei mai mulți bani din acest program în perioada 2006-2021 (aproximativ 10 milioane euro), lucru care a contribuit la reabilitarea a aproximativ 40% din punctele termice și rețelele de transport – distribuție din oraș.

Așa cum am arătat mai sus discuțiile au fost purtate pe fonduri europene și pe probleme importante ale municipalității (creșe, termoficare, evidența populației, finanțarea transportului elevilor etc.).

Am convingerea că o mare parte din aceste probleme vor fi rezolvate în perioada următoare.”, este declarația primarului municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *