Primarul Ion Lungu face iar apel la suceveni să se vaccineze anticovid pentru a putea beneficia de relaxarea măsurilor de protecție preconizată pentru începutul lunii iunie. Sucevenii sunt codații țării la vaccinare

Procentul de vaccinare în municipiul Suceava este de 27%, a anunțat primarul municipiului, Ion Lungu. Din păcate, conform statisticii la nivel de țară, județul Suceava se află pe ultimul loc în ceea ce privește persoanele vaccinate, cu un procent de 10%.

”Fac din nou un apel la personalitățile orașului, județului, din toate domeniile de activitate – administrativ, cultural, al sănătății, societatea civilă, să îi convingem pe cetățeni că este bine să se vaccineze, pentru a avea o imunizare corespunzătoare în orașul nostru mai ales că se anunță că vor fi ridicate unele măsuri restrictive  începând cu data de 1 iunie și este bine să avem atunci o rată bună de imunizare în oraș”, a declarat primarul Ion lungu în conferința de presă online de astăzi.

El a mai arătat că Primăria este în discuție cu reprezentanții  Shopping City pentru organizarea unui drive thru . ”Ei ne pun la dispoziție o suprafață de 200 de metri pătrați, s-a stabilit circuitul de intrare, zona de așteptare, zona de vaccinare și cea de ieșire. Urmează să încheiem, în aceste zile contractele cu cei de la Shopping City și să obținem toate aprobările necesare de la DSP – Ministerul Sănătății pentru a face funcțional acest sistem drive thru,  pentru ca cel mai târziu la sfârșitul săptămânii să putem să îl punem în practică”, a explicat Ion Lungu.

În ceea ce privește caravana de vaccinare preconizată, primarul Sucevei a spus că a trimis încă din data de 28 aprilie o  adresă la DSP în care a solicitat  transformarea unuia dintre centrele amenajate de Primărie într-un centru de vaccinare maraton dar nu a primit încă un răspuns exact .

”Ar fi o idee să amenajăm un centru de vaccinare pentru angajatori și pentru persoanele care nu sunt programate pe bază de buletin. Facem tot ce se poate pentru ca în luna iunie să avem în orașul nostru o rată de vaccinare de peste 50%. Fac apel încă odată la angajatorii din domeniul public și din domeniul privat să convingă angajații să se vaccineze, să li se ofere facilități, gen zi liberă de la serviciu în ziua în care doresc să se vaccineze”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *