Primarul Ion Lungu: Începând cu 1 ianuarie 2023, Asociația de Transport Metropolitan Suceava va deveni funcțională. Vor fi achiziționate încă 30 de autobuze electrice

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că în urma întâlnirii de la sfârșitul săptămânii trecute cu primarii sau reprezentanții lor din Zona Urbană Funcțională Suceava, respectiv din orașul Salcea și comunele: Adâncata, Bosanci, Ipotești, Moara, Mitocul Dragomirnei, Pătrăuți și Scheia, s-a convenit să fie depus încă un proiect pe PNRR, Componenta 10 – Fondul local, în valoare de 17.350.200 euro, pentru a achiziționa încă 30 autobuze electrice cu o lungime de 10 m.

”Așa cum se știe, am mai depus un proiect tot pe PNRR pentru achiziția a 50 autobuze electrice în valoare de 23.256.170 euro, din care 18 autobuze de 12 m și 34 de microbuze.

În total 80 autobuze electrice în valoare de 40.606.370 euro.

De asemenea avem pregătit un proiect pe care îl vom depune pe Programul Operațional Regional pe axa de mobilitate, prin care vom construi o autobază nouă la sediu actualului TPL.

Începând cu data de 1 ianuarie, societatea de transport metropolitan va deveni funcțională prin preluarea transportului public județean.

Suntem printre puținele orașe din țară care au înființat transportul metropolitan”, a transmis primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *