Administratie

Primarul Ion Lungu, la întâlnirea Comitetului Director al AMR. Discuții privind managementul de mediu și alte subiecte, cu ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș și cel al Mediului, Tancsoz Barna

Primarul municpiului Suceava, Ion lungu, a participat la Cluj, la întâlnirea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, unde au fost ivitați ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tancsoz Barna.

Primarul Ion Lungu  a declarant că la întâlnire s-au discutat probleme legate de componentele PNRR gestionate de ministerul mediului cum ar fi:

-Componenta nr. 1-Managementul apei;

-Componenta nr. 2-Păduri și protecția biodiversității;

-Componenta nr. 3-Managementul deșeurilor.

De asemenea s-a discutat despre Ordinul de ministru privind casarea mașinilor mai vechi de 15 ani, în care s-a propus modificarea contribuției la finanțare 80 % Agenția fondului de Mediu, respectiv 2.400 lei și autoritățile locale 20%, respectiv 6.000 lei, fără a fi obligate primăriile să achite în primă fază toată suma, cum este prevăzut în proiectul de ordin de ministru.

”Un lucru foarte important a fost vizitarea expoziției de ecoinsule digitalizate. Primăria suceveană va depune la finanțare pe PNRR 100 de insule ecologice supraterane, formate din 5 containere staționare și două centre de colectare prin aport voluntar (CAV).

Cu domnul ministru Marcel Boloș am discutat despre aprobarea Codului Fondurilor Europene, despre sesiunea de toamnă pentru depunerea proiectelor de eficiență energetică privind reabilitarea clădirilor rezidențiale și publice. Un lucru pe care l-am ridicat și a necesitat multe discuții a fost legat de finanțarea realizării de parcări supraterane și subterane pe exercițiul financiar european pentru perioada 2021-2027, s-a concluzionat că pot fi promovate pe axa de Mobilitate urbană corelat cu Regenerarea urbană, 15 % din valoarea proiectelor pot fi folosite pentru parcări supraterane sau subterane.

Au fost discuții foarte utile pentru finanțarea proiectelor pe fonduri europene (PNRR, POR, PODD).

Am stabilit să stăm în contact, să ne întâlnim lunar cu reprezentanții acestor ministere, pentru realizarea ghidurilor solicitantului și clarificarea altor probleme care apar în implementarea proiectelor care se vor ivi la finanțare, în mod special pe fonduri europene”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *