PRIMARUL ION LUNGU OFERĂ ȘI ÎN ACEST AN 5000 DE SARMALE PELERINILOR, DE ZILELE SUCEVEI

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că și în acest an va oferi pelerinilor ce vor veni la Suceava pentru a participa la evenimentele religioase prilejuite de marea sărbătoare creștin – ortodoxă Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și Aducerea Moaștelor Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava – Hramul Sucevei – din partea sa și a familie sale, 5000 de sarmale, pâine și apă. Aceste bucate vor fi oferite pelerinilor în după amiaza zilei de sâmbătă, începând cu ora 17.00. Ion Lungu a prezentat programul Zilelor Sucevei, cunoscut deja, precizând că s-a decis inversarea unei ordini din anii trecuți în ceea ce privește organizarea spectacolelor, preferându-se ca soliștii invitați să concerteze sâmbătă seară, spectacolul acestora fiind urmat tot în aceeași seară de focurile de artificii mult așteptate. El a mai spus că primarii din Betlehem și din Soroca, orașe cu care Suceava este înfrățită, au confirmat participare la Zilele Sucevei.
Precum se știe, ediția din acest an a Zilelor Sucevei se va desfășura în perioada 22-24 iunie. Printre evenimentele care se vor desfășura în acest interval, menționăm că vineri, pe 22 iunie, pe Esplanada Casei de Cultură se va deschide, la ora 12.00, Târgul de Sânziene al Meșterilor Populari. Între orele 18.00-21.00, la Iulius Mall se va desfășura un concert de muzică ușoară susținut de Alina Iosif și Alexandra Ungureanu.
Sâmbătă, 23 iunie, după ora 16.00 la Iulius Mall se va organiza festivitatea de înmânare a diplomelor de ”Cetățean de onoare”, urmată de Sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie. În aceeași locație – Parcarea Iulius Mall, va urma un spectacol de muzică populară susținut de Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Studențesc ”Arcanul USV”, Margareta Clipa, Ana Ilea Moroșan, Sorin Filip, Andra Matei, Gheorghiță Rotaru, Alexandru Recolciuc, Gabriela Teișanu, Clara Hurjui, Doina și Ciprian Petroaie, Viorica Galan și Grupul folcloric ”Sălceanca”, Fanfara Bucovina a municipiului Suceava, Fanfara Stamate. Începând cu ora 19.30, sâmbătă seară, în parcarea Iulius Mall se va desfășura un concert de muzică ușoară susținut de Alex Velea, Antonia, Ana Lesko și formația Alter Ego. Un foc de artificii, programat pentru ora 22.30 va încheia suita principalelor manifestări prilejuite de ediția din acest an a Zilelor Sucevei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *