Primarul Ion Lungu prezintă la Brașov municipiul Suceava – oraș verde, la Forumul Orașelor Verzi, organizat sub înaltul Patronaj al Președinției României

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că a reprezentat astăzi  Asociația Municipiilor din Romania si Municipiul Suceava la Forumul Orașelor Verzi care se desfășoară la Brașov in perioada 9-11.09.2021 la inițiativa municipiului Brașov ,sub înaltul Patronaj al Președinției României .  

La această întâlnire participă reprezentanți ai președinției, ai guvernului , ai ambasadelor Franței, Suediei, Elveției, ai autorităților publice locale – primari, reprezentanți ai consiliilor județene si specialiști in domeniu.

”Primarii sunt interesați de găsirea de soluții pentru combaterea schimbărilor climatice, pentru gestionarea crizei climatice. Orașele viitorului trebuie sa fie orașe verzi, ecologice , sănătoase, dezvoltate puternic .

Trebuie să dezvoltăm conceptul Green City , să aducem mai mult verde in orașele noaste. Aceste lucruri se pot realiza prin îmbunătățirea calității aerului, apei si solului. Ca soluții,  pot fi luate in considerare următoarele:

-transport ecologic

-transport alternativ:biciclete ,trotinete

-gestionare spatii verzi

 -amenajare piste biciclete

-iluminat inteligent

-cartiere multiecologice.

Primăria Municipiului Suceava a promovat și promovează în continuare proiecte pentru transformarea orașului Suceava în Oraș Verde-Green City, cum ar fi:

-transport ecologic integrat, autobuze și mașini electrice

-transport alternativ,  biciclete si trotinete electrice

 -iluminat modernizat pe lămpi tip LED, la iluminatul public și în scoli

-încălzire pe biomasă, energie verde

-colectare deșeuri după un model finlandez, cu platforme îngropate și semi-îngropate

-suntem în curs de amenajare a unei păduri parc de 150 hectare transferată de la guvern

-dăm în folosință  un parc pe o suprafață de 15 hectare pe malul râului Suceava cu spatii verzi și piste pentru bicicliști

-reabilităm clădiri cu eficiență energetică, exemplu cel mai elocvent este reabilitarea clădirii Primăriei municipiului Suceava.

 Proiectele municipalității prezentate în cadrul forumului au fost foarte apreciate de cei prezenți. Sper ca după participarea la acest forum să promovăm si alte proiecte importante pentru conceptul de ORAS VERDE! Doamne ajută!”, este mesajul transmis de la Brașov de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *