Administratie

Primarul Ion Lungu: Proiecte europene de 45 de milioane de euro vor fi în mare parte finalizate până la sfârșitul anului în municipiul Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat astăzi că s-a  intrat în linie dreaptă cu finalizarea proiectelor cu finanțare europeană aferente perioadei 2014-2020.

Astfel,la proiectul 𝑆𝑖𝑠𝑡𝑒𝑚 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐 𝑒𝑐𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑐, se lucrează la finalizarea clădirii autobazei, la finisaje, a fost demarată procedura pentru racordarea la gaz metan. În luna august vor fi începute lucrările pentru montare e-ticketing la dispeceratul din clădirea autobazei, după care va fi instalată aparatura în mijloacele de transport. În paralel vom finaliza de montat noile stații de transport. Singura problemă la acest proiect este cea legată de livrarea celor 15 autobuze care trebuie să fie furnizate de firma Solaris, din Polonia, pentru care nu avem un termen concret de livrare.

Proiectul 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑡𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑝𝑎𝑡̦𝑖𝑢 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐 𝑢𝑟𝑏𝑎𝑛 – 𝑍𝑜𝑛𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑔𝑟𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑟𝑎̂𝑢 𝑆𝑢𝑐𝑒𝑎𝑣𝑎, va fi finalizat până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. Căutăm soluții tehnice și de finanțare pentru consolidarea malurilor râului.

𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢l 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑖𝑓𝑢𝑛𝑐𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐼𝑡̦𝑐𝑎𝑛𝑖 – 𝑐𝑙𝑎̆𝑑𝑖𝑟𝑒 𝑃𝑟𝑖𝑚𝑎̆𝑟𝑖𝑒 𝐼𝑡̦𝑐𝑎𝑛𝑖, va fi finalizat în acest an. Cinematograful este posibil să fie funcțional la începutul anului viitor. Firmele asociate au cerut prelungirea termenului de finalizare până in luna februarie 2022, motivând întârzierea lucrărilor cu condițiile specifice pandemiei COVID.

𝐺𝑟𝑎̆𝑑𝑖𝑛𝑖𝑡̦𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝐵𝑢𝑟𝑑𝑢𝑗𝑒𝑛𝑖 𝑠𝑎𝑡 𝑠̦𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑐𝑒𝑛𝑡𝑟𝑎𝑙𝑎̆ a orașului vor fi finalizate în acest an.

Prima va fi inaugurată la începerea noului an școlar, iar a doua va fi dată în funcțiune până la sfârșitul anului calendaristic.

𝑀𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑙𝑎̆𝑑𝑖𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝐶𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖𝑢𝑙 𝑇𝑒ℎ𝑛𝑖𝑐 „𝑃𝑒𝑡𝑟𝑢 𝑀𝑢𝑠̦𝑎𝑡”, care vor fi pregătite pentru învățământul dual, va fi finalizată până la sfârșitul lunii octombrie 2021.

La 𝐶𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖𝑢𝑙 𝑇𝑒ℎ𝑛𝑖𝑐 𝑑𝑒 𝐼𝑛𝑑𝑢𝑠𝑡𝑟𝑖𝑒 𝐴𝑙𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑎̆ s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, au demarat lucrările.

La 𝐶𝑜𝑙𝑒𝑔𝑖𝑢𝑙 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 „𝑃𝑒𝑡𝑟𝑢 𝑅𝑎𝑟𝑒𝑠̦” vom semna contractul pe fonduri europene, construire săli de clasă clădire gimnaziu la începutul lunii iulie.

Tot în acea perioadă va fi semnat 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑎𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑒𝑙𝑒𝑐𝑡𝑟𝑜𝑛𝑖𝑐𝑒 𝑠̦𝑐𝑜𝑙𝑖: tablete, laptopuri etc.

”Singurul proiect la care nu este finalizată licitația de execuție pentru exercițiul de finanțare 2014-2020 este cel legat de 𝑟𝑒𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑒𝑥𝑡𝑖𝑛𝑑𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑟𝑒𝑡̦𝑒𝑙𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑎𝑝𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑐𝑎𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑒 𝑃𝑂𝐼𝑀, unde municipalitatea suceveană are repartizată suma de aproximativ 20 milioane euro.

Depunem eforturi deosebite pentru finalizarea proiectelor aferente exercițiului de finanțare europeană 2014-2020 și pregătim proiecte pentru perioada de finanțare europeană 2021-2027”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *