Primarul Ion Lungu, reacție la intenția ca amenajarea Parcului Șipote să fie confiscată politic ori de societatea civilă: Să dăm cezarului ceea ce este a cezarului: Meritul în primul rând este al municipalității

Primarul municipiului Suceava Ion Lungu a anunțat că pentru realizarea studiului și a soluției tehnice pentru proiectul de amenajare a Zonei de Agrement din  Parcul  Șipote, s-a finalizat componența comisiei  care va analiza și propune soluții în acest sens. Astfel, de la USV a fost desemnat  Cezar Valentin Tomescu;  de la Ordinul Arhitecților Florina Roncea, Florin Manole și Bogdan Adomniței ca membri titulari, Alexandru Oltean și Iulia Cosovan membri de rezervă;  din partea Direcției Silvice a fost desemnat Ovidiu Morari;  din partea Direcției pentru Cultură Aurel Buzincu; din partea societății civile Alin Opincaru și Sânziana Râșca. Vor fi membri din partea primăriei directorii de la direcțiile de urbanism, fonduri europene și de patrimoniu. Această comisie va prelua tema de proiectare cu care se va intra în consiliul local pentru a o aproba precum și pentru stabilirea comisiei de concurs și modul de desfășurare a concursului pentru alegerea celui mai bun proiect.

Pe de altă parte, primarul Ion Lungu a făcut un apel, constatând o încercare de confiscare politică ori din partea societății civile a acestui proiect de amenajare a Parcului Șipote:

” Văd o încercare de a se confisca politic proiectul de reabilitare a Parcului Șipote, din partea partidelor politice și chiar din partea societății civile. Văd reprezentanți ai societății civile care mai de care își arogă importanță, că au un merit deosebit în acest proiect. Eu spun foarte clar aici: Să dăm cezarului ceea ce este a cezarului, cum spune la Biblie. Meritul în primul rând este al municipalității. Așa cum se știe, de 15 ani, m-am zbătut să aduc Parcul Șipote la Suceava. Am mulțumit la vremea respectivă celor care m-au ajutat. Eu zic să nu politizăm, să nu încercăm să ne asumăm acest proiect.  Din partidele politice reprezentate în consiliul local al municipiului Suceava, sunt voci care spun să facă ei o inițiativă de proiect de hotărâre. Proiectul de hotărâre va fi făcut la inițiativa primarului iar dacă vor fi și grupuri de consilieri cu propuneri, se vor regăsi pe acest proiect de hotărâre. Apelul meu este să facem treabă bună pentru ceea ce ne-am propus la Parcul Șipote, să lăsăm deoparte asumarea de merite și confiscarea pe criterii politice sau de societate civilă”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *