Primarul Ion Lungu: S-a achiziționat un aparat de testare COVID – 19 pentru spital. Criză de aparate de ventilație, durează cel puțin 100 de zile livrarea. Nădejdea e în achiziția centralizată a Ministerului Sănătății

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a transmis că Primăria a achiziționat un aparat de testare pentru coronavirus, care va fi adus din Coreea de Sud și va fi pus la dispoziția Spitalului Județean. Din păcate însă, intenția de a achiziționa aparate de ventilație mecanică pentru terapie intensivă nu se poate concretiza fiindcă oferta pe piața mondială este foarte mică iar cel mai apropiat termen de furnizare, transmis în urma solicitărilor Primăriei Suceava este de 100 de zile. De aceea, primarul Ion Lungu s-a adresat ministerului Sănătății să țină cont, când vor veni aparate de ventilație prin achiziția centralizată, un număr rezonabil de astfel de ventilatoare să ajungă la  Spitalul Județean Suceava.

”Stăm în contact permanent cu Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică pentru a lua măsuri împotriva răspândirii virusului. Facem tot posibilul să ajutăm spitalul Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Am achiziționat un aparat de testare pentru COVID-19, care va fi adus din Coreea de Sud. Este bine sa fie cât mai multe linii de testare, pentru a testa cât mai multe persoane , așa cum au procedat cei din Coreea de sud și au limitat răspândirea virusului.

Am vrut să achiziționăm 30 de aparate de ventilație pentru terapie intensivă. Ne-am adresat în China, Coreea de sud, Germania, Elveția. Din păcate nu sunt pe piață, cel mai rapid termen de furnizare a acestor aparate ar fi de 100 de zile din Coreea de sud. De aceea m-am adresat noului ministru al Sănătății, domnului Nelu Tătaru  și i-am cerut să țină cont de acest lucru când vor veni ventilatoarele la Minister în achiziția centralizată”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *