Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Primarul Ion Lungu: ”Se întâmplă ceva la ACET iar lucrurile nu sunt în ordine”. ”Primarul Siretului are sută la sută dreptate”. Cu toate acestea, Ștefan Groza nu trebuie demis, pentru că ”nu dă bine” la Bruxeles

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat astăzi în conferință de presă că primarul Adrian Popoiu al orașului Siret are ”sută la sută dreptate”, când reproșează firmei ACET Suceava, condusă de nemuritorul în funcție Ștefan Groza (foto),  operator unic pentru rețelele de apă și canal din județ, lipsa de profesionalism, indolența și disprețul față de comunitățile în care a preluat pe degeaba, de cele mai multe ori în ciuda împotrivirii acestora, administrarea acestor rețele de apă și canalizare.

Reamintim că primarul Siretului, Adrian Popoiu a publicat ieri pe  pagina sa de facebook un adevărat rechizitoriu împotriva societății ACET și a conducerii acesteia, care pur și simplu ignoră administrația locală sireteană și nu numai, făcând prin localitățile unde au pus stăpânire pe rețelele de apă și canalizare ce le trece prin cap, fără a da nimănui socoteală.

Protestul primarului Popoiu a fost publicat ieri și de Suceava smartpress,

Iată ce a declarat astăzi primarul Sucevei, Ion Lungu:

”Am văzut un punct de vedere foarte dur și ferm al primarului de la Siret. Are dreptate sută la sută. Din păcate, aceleași lucruri le întâmpin și eu în Suceava. Terminăm de făcut o parcare, îi rugăm pe cei de la ACET să vină să vadă, să analizeze dinainte pe unde sunt conducte. Exemplu concret, pe Zorilor, în cartierul George Enescu. Nu au venit, dar după ce am terminat-o, la săptămână, au făcut trei găuri în ea. Plus că aduc niciodată înapoi locurile unde au intervenit la starea inițială.

La Stația de tratare – epurare a municipiului Suceava, (care a produs poluare ce a condus la moarte peștilor pe râul Suceava, n.r.),  domnul Ștefan Groza, ca director general, nu a pus în aplicare o serie de măsuri. Eu ca primar mi-am făcut datoria. Am făcut eforturi și am pus în aplicare primul proiect ISPA de 52 milioane de euro. Dacă nu era ISPA, nu mai puteau fi accesate celelalte proiecte.

Cei de la ACET, în frunte cu domnul Groza trebuie să facă tot ce este posibil să înlăture aceste neajunsuri. Voi avea o discuție și cu domnul președinte Flutur,  la Consiliul Județean, pentru că mulți primari din județ m-au sunat să-și exprime nemulțumirea față de activitatea ACET-ului, pentru că municipiul Suceava este acționar cu 64% la ACET.

Fac un apel public la domnul Groza, la cei de la ACET, ca în ceasul al doisprezecelea să facă tot ce trebuie pentru remedierea problemelor pe linie de apă și canalizare, inclusiv cele de la Stația de epurare a municipiului Suceava.

Eu ca primar mi-am făcut datoria, trebuie să și-o facă și domnul Groza și ACET-ul.”

Cât privește o înlocuire din funcție a directorului general ACET Ștefan Groza, primarul Ion Lungu a spus că ”e un lucru delicat”, pentru că în județul Suceava este un proiect de 285 milioane de euro pe apă și canal aflat la implementare, iar când schimbi un director al societății care răspunde un asemenea proiect semnat la nivelul Comisiei Europene,  nu dă bine:

”Să nu ne jucăm cu cuvintele. Aici un rol important îl are și Consiliul Județean, care este titularul acestui proiect. Voi avea o discuție cu domnul președinte Gheorghe Flutur, dar cei de la ACET trebuie să  înțeleagă că așa nu se mai poate. Eu solicit să se îndrepte lucrurile, să vedem ce se întâmplă, nimeni nu e de neînlocuit, de la mine în jos, dar nu prea dă bine când este vorba despre un proiect cu fonduri europene așa de mare, în timpul implementării acestuia să fie schimbat directorul general.

Domnul Ștefan Groza este un inginer apreciat dar se pare că în ultima perioadă se întâmplă ceva acolo iar lucrurile nu sunt în ordine.”, a conchis primarul Ion Lungu. (Foto: Jupânu)

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other