ActualitateSanatate

Primarul Ion Lungu se va vaccina anti-covid și îndeamnă și pe celelalte personalități publice să convingă pe oameni că este pentru binele tuturor să facă acest vaccin

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat astăzi în conferința de presă online că se va vaccina împotriva Covid, în cea de-a doua etapă de vaccinare, fără a sări peste rând. El îndeamnă cetățenii orașului să facă vaccinul dar și pe celelalte personalități publice să convingă pe oameni că este pentru binele tuturor acest vaccin.

Mesajul primarului Ion Lungu a venit în contextul în care rata de incidență la nivelul municipiului Suceava era ieri de 2,09 la mia de locuitori. ”Este o rată cât de cât satisfăcătoare dar trebuie să fi realiști, că în ultima perioadă, datorită sărbătorilor de iarnă, numărul de teste făcute au fost mai puține”, a spus primarul municipiului Suceava.

El a explicat că problema cea mai importantă legată de coronavirus în această perioadă este cea legată de asigurarea spațiilor pentru vaccinarea anti – Covid etapa a II-a  și va face tot ceea ce ține de primărie pentru a se desfășura  în condiții normale această etapă de vaccinare.

”În ceea ce mă privește, și eu mă vaccinez. Cum sunt prevederile legale, lucrătorii din administrațiile publice intră în etapa a doua de vaccinare, care va începe pe 15 ianuarie. Nu sărim peste rând.

Vreau să vă asigur că atunci când îmi vine rândul la vaccinare, am să fac public acest lucru. Chiar dacă nu este obligatoriu, eu îndemn cetățenii din orașul nostru să facă acest vaccin.

Îndemn de asemenea pe celelalte personalități publice din toate domeniile de activitate, să convingă cetățenii că este spre binele lor să facă acest vaccin.

Cu toții dorim să ne întoarcem cât mai repede la o stare de normalitate. Aceasta poate să vină numai vaccinându-ne, eu sper ca cât mai mulți suceveni să facă acest lucru. Chiar dacă nu este obligatorie, vaccinarea este un act de responsabilitate civică, în alte țări sute de oameni stau la cozi să facă acest vaccin”, a declarat primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *