Primarul Ion Lungu: Suceava este în scenariul verde dar în spital mor în continuare oameni de covid. Să facem ca în spital să ajungă cât mai puține persoane infectate și cât mai puțini bolnavi la ATI

Primarul municipiului Suceava Ion Lungu, a reamintit astăzi într-o declarație de presă că Suceava a intrat de luni 19 aprilie în scenariul verde.  El a mulțumit sucevenilor pentru că, respectând măsurile de protecție anticovid  s-a ajuns la această decizie a comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Dar bătălia anticovid continuă în municipiul Suceava, ca peste tot.

”Ne-am dori să rămânem cât mai mult, chiar definitiv în acest scenariu verde. Sunt și avantaje: Ne dorim ca atunci când se vor relua cursurile, copiii să poată merge la școală față în fașă, la toate nivelurile, la școala gimnazială și la liceu. Vor dispărea restricțiile de funcționare a cinematografelor, a teatrelor, a restaurantelor. S-a aprobat deja deschiderea locurilor de joacă, cu respectarea condițiilor știute și vom putea organiza evenimente de maxim 300 de persoane, cu respectarea regulilor.

Fac un apel în continuare la suceveni să respecte regulile legate de coronavirus, să purtăm mască, să respectăm distanța socială, să respectăm regulile minime de igienă personală, pericolul nu a trecut”, a transmis primarul Ion Lungu.

El a reamintit că ”în spital mor în continuare oameni bolnavi de covid, pierdem oameni dragi. În acest fel putem ajuta Spitalul, să ajungă acolo cât mai puține persoane infectate cu covid și cât mai puține persoane la ATI”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *