Mopan Suceava
Actualitate

Primarul Ion Lungu: Transportul metropolitan sucevean va fi pus în funcțiune de la 1 septembrie

Cu un efort susținut din partea municipalității și a localităților partenere, transportul metropolitan sucevean poate fi funcțional începând cu data de 1 septembrie 2024, anunță primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a precizat că, momentan autobuzele au ajuns la sediul BMC din Ilfov, unde sunt echipate cu sistemele de îmbarcare (sisteme de numărare și informare călători, camere video, localizare vehicule).

Autobuzele vor fi livrate la Suceava până la sfârșitul lunii iulie și urmează înmatricularea lor la Suceava.

Pentru ca transportul metropolitan să poată fi funcțional de la 1 septembrie, urmează o serie de pași care trebuie îndepliniți, transmite Lungu:

  • Finalizarea Autobazei de la sediul TPL de pe Traian Vuia;
  • Atribuire contractului de gestiune temporar în procedura de urgența pentru TPL, pentru maxim 2 ani. ”TPL îndeplinește condițiile europene ,conform Regulamentului Parlamentului  European. Pentru a putea fi puse în funcțiune autobuzele le putem încărca la stațiile de pe Căpitan Grigore Andrei care au capacitate de încărcare si pentru aceste 50 de autobuze ,pe lângă cele 62 existente”, a precizat Lungu;
  • Aprobarea de către Guvernul României a unui memorandum pentru ca TPL să poată face angajări;
  • Adaptarea sistemului de ticketing la transportul metropolitan, mai puțin portofelul electronic care va fi implementat pe POR.

”Sunt optimist, cu un efort susținut din partea municipalității și a localităților partenere transportul metropolitan sucevean poate fi pus în funcțiune la data de 1.09.2024”, a încheiat Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *