Primarul Mihăiță Negură anunță noi lucrări de reabilitare infrastructură rutieră și trotuare în municipiul Câmpulung Moldovenesc

Astăzi, primarul Mihăiță Negură a anunțat că au început lucrările de reabilitare infrastructură rutieră și trotuare în municipiul Câmpulung Moldovenesc.
”În prima etapa se vor executa numai lucrări de profilare a terasamentului și aplicarea unui strat de asfalt de 7-8 cm (binder), conform proiectului, urmând ca în etapa a doua-2019 să fie executate următoarele lucrări: preluare de ape pluviale, trotuare, al doilea strat de asfalt (stratul de uzură) și marcaje rutiere”, precizează edilul.
În această toamnă vor fi executate lucrările din prima etapă pe următoarele străzi: Zorilor, M. Sadoveanu, Bunești, Tomșa, Aurel Vlaicu, Simion Papuc, Gr. Sabie, Cloșca, Gen. Praporgescu, Aleea Trandafirilor, Giuseppe Verdi, Mușatinilor. Valoarea acestei investiții este de 2.330.223 lei din bugetul local si lungimea totală a străzilor asfaltate este de 8 km.
Celelalte străzi adiacente străzilor menționate mai sus și alte străzi din municipiu vor fi reabilitate printr-un proiect în valoare de 5 milioane de euro finanțat din fonduri europene, proiect depus în luna august la A.D.R Nord-Est și care se află în procedura de evaluare.
Acest proiect prevede: asfaltarea a încă 8,2 km de străzi, construirea a 40 de locuințe sociale, reabilitarea Vilei Emil Bodnăraș, construirea unui centru de agrement pentru tineret, amenajarea de spații verzi și parcuri. Străzile menționate mai sus au toate utilitățile (apa, canalizare, gaz metan).
Străzile fără apa și canalizare vor fi asfaltate după ce va fi început și finalizat proiectul de apa, canalizare si modernizare stație de epurare, în valoare de 23 milioane de euro din fonduri europene.
Proiectul se află în procedură de evaluare și sperăm ca lucrările să înceapă în anul 2019, transmite primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *