Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu: ”Fac un apel la calm și disciplină!”

Primarul Sucevei, Ion Lungu a transmis noaptea trecută, după ce a fost anunțată de câtre ministru de Interne Marcel Vela instituirea stării de carantină în municipiul reședință de județ și în localitățile din jur un mesaj către cetățeni, pe care îl redăm în cele ce urmează:

Dragi suceveni!

Începând de astăzi conform Ordonanței Militare nr.6 din 30.03.2020, se instituie pe perioada Situației de Urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în localitățile :Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocul Dragomirnei. Este vorba de instituirea unei Zone de protectie, ca perimetru de siguranta in jurul localitatilor carantinate. În zona carantinată este permisă intrarea și ieșirea pentru activități economice și de asemenea a persoanelor care nu sunt din Zona carantinata și merg la serviciu pentru activitățile prevăzute in Ordonanta militară nr.6.

Fac un apel la calm si disciplină!

Viața noastră se va desfășura ca și până astăzi, cu respectarea ordonanțelor militare anterioare la care se aplica aceste măsuri de intare – iesire în Zona de carantină.

Dragi suceveni, chiar dacă este o situație dramatică, aceste măsuri sunt luate pentru a ne proteja pe noi, pentru a proteja viețile noastre, pentru depășirea cât mai repede a acestei epidemii și întoarcerea la starea de normalitate.

Am avut o discuție la ora 23.30 cu Primul ministru al României, domnul Ludovic Orban care m-a asigurat că este alături de Suceava de suceveni și ne va ajuta să depășim cu bine acest moment dificil. Așadar să respectăm prevederile noii Ordonanțe militare, să dăm dovadă de calm si responsabilitate pe această perioadă a Stării de urgență în care se aplică măsura de carantinare. Voi reveni în orele următoare cu alte precizări.

Să ne rugăm la Dumnezeu să ne dea răbdare și înțelepciune să depășim acest moment greu din viața orașului nostru. Doamne ajută!

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *