Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu a semnat la ADR Nord Est Piatra Neamţ contractul pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea Grădiniței cu program normal „Luminița”

Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu a anunţat astăzi că în data de 29.10.2018, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord Est Piatra Neamț a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul care prevede reabilitarea, extinderea şi dotarea Grădiniței cu program normal „Luminita” din oraşul Siret, jud Suceava.
Proiectul în valoare totală de 5.723.728,99 lei (aprox. 1,25 milioane de euro) prevede reabilitarea corpurilor de clădire existente (corp A şi corp B), extinderea corpului B (cu o clădire nouă care va respecta standardele privind eficienţa energetică şi accesul persoanelor cu dizabilități) şi dotarea tuturor corpurilor cu mobilier şi echipamente didactice şi nedidactice.
„În urma implementării proiectului se vor obține următoarele rezultate:
– singura grădinița din orașul Siret va deveni un loc plăcut, atractiv şi sigur pentru preșcolari;
– clădirile vor fi eficiente din punct de vedere energetic şi vor consuma mai puține resurse;
– va crește spațiul alocat desfășurării procesului educațional;
– va crește semnificativ calitatea procesului educațional ca urmare a utilizării tehnologiilor noi;
– se va îmbunătăți semnificativ accesul la educație de calitate al copiilor (inclusiv al celor cu dizabilități).
La momentul actual se finalizează proiectul tehnic, urmând ca în primăvara sa demarăm execuția lucrărilor”, transmite edilul Siretului, Adrian Popoiu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.