Primarul Rădăuțiului, Bogdan Loghin, se vaccinează astăzi la Parcul ZOO! Nu singur, ci însoțit de subalternii săi din primărie. Municipiul Rădăuți, în scenariu roșu covid

Un anunț venit din partea reprezentanților DSP Suceava, pe grupul de whatsapp: La ora 14. 30, un grup de angajați ai primăriei Rădăuți, în frunte cu primarul municipiului, merg să se vaccineze la Centrul de vaccinare ZOO Rădăuți. În caz că vă interesează.

Desigur că interesează această informație. Am aflat astfel că primarul Rădăuțiului, Bogdan Loghin, care conduce o urbe de 30.000 de locuitori, încă nu s-a vaccinat, dar o va face chiar în ziua în care a convocat o ședință extraordinară de consiliu local, care se va desfășura online. Bănuim că prezența la vaccinare la parcul ZOO a plutonului de la Primăria Rădăuți, în frunte cu edilul șef, nu se va desfășurat tot online.

Cetățenii din Rădăuți au fost și probabil sunt în  continuare printre cei mai recalcitranți în chestiuni de covid, oricare ar fi acestea. Cei mai vocali dintre ei, vizibili zilnic cu mesaje pe rețelele de socializare declară clar că nu cred în vaccinare anticovid, nu cred în statisticile cu bolnavi și morți de covid, nu sunt de acord cu purtarea măștii ori cu distanțarea socială, poate mulți nu sunt de acord nici cu spălatul des pe mâini ori alte măsuri de dezinfecție impuse. Ei nu cred, în fine, în existența pandemiei.  De aceea orașul a și intrat de câteva zile în incidența scenariului roșu, cu peste 3 la mie rată a cazurilor de covid active, având al doilea ca mărime număr de bolnavi, după municipiul Suceava, acesta cu o populație și un trafic uman zilnic de câteva ori mai mare.

Dar iată că astăzi, însuși primarul care în tot acest an s-a ocupat cu schimbări la conducerea spitalului municipal, cu datul afară a angajaților fără lipeli, pentru a angaja pe alții, pe placul său și pentru salarii mai bune, cel care s-a lăudat acum câteva zile că a asfaltat o stradă iar covorul asfaltic turnat de partenerii primăriei s-a dovedit că zboară la orice șut al pietonilor, darmite de sub roțile mașinilor, a anunțat că vrea să se vaccineze, dar nu singur, ci însoțit de martori, angajați fideli ai Primăriei Rădăuți, probabil dorind să fie și televizat în direct supliciul la care se vor supune astăzi la 14.30, ca bun exemplu pentru cetățenii urbei.

Dar, zicem și noi, mai bine mai târziu decât niciodată. Poate că în acest fel și marea masă a votanțior domniei sale, care au ezitat până acum să facă acest pas pentru propria protecție și a celor din jur, vor prinde curaj. Cifrele oferite de DSP arată că zilnic nu se vaccinează, deși localitatea a intrat în scenariul roșu, decât maxim 10 rădăuțeni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.