Primarul Siretului Adrian Popoiu: Anul Centenar – Anul proiectelor europene pentru orașul Siret

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a făcut o trecere în revistă a provocărilor cu care s-a confruntat comunitatea sireteană în anul 2018 – anul Centenar.
El a sintetizat eforturile făcute de primăria orașului Siret, care sau concretizat într-un număr important de proiecte, o bună parte dintre ele pe cale de a fi puse în practică. Primarul Adrian Popoiu a arătat că anul acesta au fost 11 proiecte depuse de orașul Siret pe fonduri europene – 5 deja câștigate iar 6 în evaluare. Suma totală aferentă orașului Siret în cadrul acestor proiecte este de aproximativ 23,2 milioane de euro; un proiect care vizează infrastructura de apă canal depus de ACET, suma aferentă orașului Siret în cadrul proiectului – aproximativ 17,5 milioane de euro precum și trei proiecte cu finanțare națională câștigate cu valoare totală de 2,47 milioane de euro. Perioada de implementare pentru aceste proiecte este intervalul 2019 – 2022.

”Cu o întârziere de aproape 3 ani, în anul 2017 au fost lansate, în sfârșit, primele axe de finanțare din cadrul programelor europene. Majoritatea axelor care prezentau interes pentru orașul nostru au fost lansate, însă, abia în anul 2018. Am fost pregătiți din timp pentru aceste programe și am reușit să depunem un număr mare de proiecte care acoperă principalele nevoi ale orașului nostru: investiții în infrastructura rutieră, școlară, sănătate, apă-canal, spații verzi, parcuri, etc. Proiectele depuse vizează toate cartierele orașului nostru inclusiv Pădureni și Mânăstioara.
Pe lângă proiectele depuse pe fonduri europene mai avem 3 proiecte câștigate pe fonduri naționale.
În total, orașul Siret a depus, în perioada 2017-2018, un număr de 11 proiecte pe fonduri europene și 3 pe fonduri naționale. De asemenea, suntem incluși ca beneficiari în proiectul județean de modernizare a infrastructurii de apă-canal ( UAT Orașul Siret este acționar în cadrul ACET ).
Situația actuală a acestor proiecte se prezintă astfel:
– 5 proiecte europene, cu o valoare totală de 4.980.000 de euro, au fost deja aprobate și sunt în implementare;
– 3 proiecte naționale, cu o valoare totală de 2.470.000 de euro, au fost deja aprobate și sunt în implementare;
– 7 proiecte europene, cu o valoare totală aferentă orașului Siret de 35.750.000 de euro, sunt în evaluare și avem șanse foarte mari de a obține finanțare.
Valoarea totală a sumelor aferente orașului Siret, în cadrul proiectelor europene depuse, este de 40.730.000 de euro, la care se adaugă 2.470.000 de euro din proiecte cu finanțare națională. Implementarea acestor proiecte se va face în perioada 2019 – 2022.
Informații suplimentare referitor la aceste proiecte puteți găsi în broșura de prezentare care poate fi descărcată de pagina web a Primăriei Siret, http://www.siretromania.ro/…/pdf%20Prim%C4%83ria%20%20Siret…”, a transmis primarul orașului Siret Adrian Popoiu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *