Primarul Sucevei, Ion Lungu: Al șaselea transport cu produse alimentare pleacă astăzi de la Suceava către Cernăuți

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că astăzi, 12 aprilie, va pleca al șaselea transport cu ajutoare umanitare în Ucraina, la Cernăuți. Până acum, municipalitateaa suceveană a trimis peste 30 de tone de alimente, de la începutul războiului, cîntre cei care suferă de pe urma războiului, la Cernăuți.

”Noul transport trimis conține produse alimentare,  aproximativ 5 tone, de strictă necesitate făină albă, mălai, zahăr și ulei de floarea soarelui.Până în prezent am trimis peste 30 tone de produse alimentare la Cernăuți.

Am avut o întâlnire cu autorități locale din Franța, din apropierea Parisului, împreună cu doamna profesor universitar Sanda Maria-Ardeleanu, în calitate de reprezentant al Alianței franceze, în prezența domnului subprefect Cristian Șologon, în care ne-au cerut să-i sprijinim să ducă ajutoare umanitare în Ucraina și în mod special la Cernăuți.

Le-am arătat disponibilitatea noastră în acest sens.

Am discutat acest lucru și la Comitetul Director al AMR din România, de a ajuta orașe din Ucraina și Republica Moldova, în aceste momente dramatice. Ca urmare a discuțiilor avute, municipiul Cluj Napoca se va înfrăți cu orașul Cernăuți și va trimite ajutoare umanitare acolo.

Rămânem alături de poporul ucrainean în aceste momente cumplite datorită acestui război nedrept și imprevizibil.

Mulțumim Fundației „Sânge pentru România” care ne asigură și de această dată transportul gratuit la Cernăuți.

Să ne rugăm la Dumnezeu să se termine cât mai repede această tragedie. Doamne ajută!”, este mesajul transmis de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.