Primarul Sucevei, Ion Lungu: aprobarea bugetului local s-ar putea face în săptămâna 15 – 19 martie. Bani mai puțini pentru firmele de salubritate

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat astăzi că, deși estima că bugetul local va fi votat până pe 15 martie a.c., acest lucru nu va fi posibil, fiindcă lucrurile se întârzie la votarea bugetului național.

” Avem nevoie de 15 zile de la publicarea Bugetului național în monitorul oficial pentru dezbatere publică și alte proceduri. Noi sperăm că, dacă se va aproba bugetul național în această săptămână, municipiul Suceava să poată aproba bugetul local în săptămâna 15 – 19 martie. Continuăm dezbaterile pe buget, azi cu consilierii USR, mâine cu consilierii PNL și îmi doresc să aprobăm cât mai repede acest buget”, a spus primarul Ion Lungu. 

El mai arătat că se prefigurează o diminuare a bugetului pentru salubrizare, cu 2,4 milioane de lei față de anul trecut. Este vorba și despre o schimbare de metodologie pentru facturarea deșeurilor selectate pentru operatorii autorizați de Ministerul Mediului.  Se vor lua astfel bani de la operatorii DIASIL și RITMIC iar banii vor fi încasați de Primărie, nu de aceste firme de la acei operatori autorizați a explicat Lungu.

”Vom intra cu o hotărâre de consiliu local în acest sens, pentru a putea compensa suma pe care o pierde operatorii de salubritate și va fi încasată de Primăria municipiului Suceava. Nu vom mai deconta cheltuieli legate de pandemie, ca în prima parte a anului trecut. Eu sper ca anul acesta să gestionăm mai bine cheltuielile legate de pandemia Covid și să cheltuim cât mai puțini bani din acest punct de vedere”, a declarat primarul Ion Lungu. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *