Primarul Sucevei, Ion Lungu: Zona de agrement din lunca Sucevei ar putea fi protejată de inundații cu ziduri ”palplanșe”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, soluția pe care o consideră cea mai ieftină și totodată cea mai sigură pentru protejarea malurilor râului Suceava, în perimetrul unde este în curs de amenajare  zona de agrement din lunca Sucevei, investiție demarată cu fonduri europene. 

Primarul Ion Lungu a declarat că în ceea ce privește protecția zonei de agrement din lunca Sucevei, este un contract încheiat în luna iunie a acestui an, pentru identificarea  soluțiilor de protecție a malurilor.  

S-au prezentat variantele pentru a se aproba indicatorii tehnico-economici în ședință de consiliu local după care  se va trece  la licitație.

”Au fost luate în discuție trei variante, una dintre acestea fiind cea cu ”palplanșe”,  niște profile metalice. Se forează, se pun niște stâlpi, se pun niște profile, se toarnă o pernă de beton. Dar este un avantaj: nu se intervine în albia râului, nu se deviază cursul de apă, este soluția cea mai rapidă și cea mai ieftină”, a spus Ion Lungu. Primarul Sucevei  a precizat că această soluție de protejare a zonei de agrement va costa 2,53 milioane de euro.

El a spus că sunt și alte soluții propuse: cu gabioane ar costa 2,73 milioane de euro, cu devierea albiei râului, ceea ce înseamnă alte cheltuieli, și a treia variantă, cu saci, 2,82 milioane de euro.  

”Primul proiect  va fi prezentat în Consiliul local și sperăm să îl aprobăm cât mai repede. Apele Române au dat un accept de principiu. Cu acordul Consiliului Local, vom merge din nou la Apele Române pentru a semna un acord de parteneriat pentru această protecție de maluri”, a declarat astăzi în conferință de presă, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.  

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *