Mopan Suceava
Administratie

Primarul Vasile Iliuț: au fost finalizate lucrările la Grădinița cu program prelungit din Bivolărie – Vicovu de Sus. Noi investiții anunțate în infrastructura școlară: creșă, școală verde, grădinițe

Primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț a anunțat că au fost finalizate lucrările la Grădinița cu program prelungit din Bivolărie.

Noua unitate educațională dispune de trei săli de clasă, fiecare cu o capacitate de 20 de locuri. În noua clădire sunt amenajate și spații de odihnă pentru cei mici.

Primarul Iliuț a declarat că a demarat acest proiect la șase luni de la preluarea funcției de primar a orașului Vicovu de Sus, însă, din cauza procedurilor de avizare greoaie, investiția a demarat mult mai târziu. De cele mai multe ori, perioada de obținere a avizelor durează mai mult decât construcția în sine, a precizat Iliuț. S-a intenționat ca această grădiniță să fie dată în folosință în toamna anului trecut, dar abia acum lucrările fiind finalizate grădinița va fi deschisă copiilor în toamna acestui an.

„Mă bucur că noul spațiu al Grădiniței cu program prelungit din Bivolărie este frumos, curat, dotat modern și așteaptă copiii pentru a le oferi cele mai bune condiții.

În orașul Vicovu de Sus avem mulți copii, încă ne-ar trebui cam 3 sau chiar 4 grădinițe cu program prelungit: una să fie în Plai, o alta în Laura unde natalitatea este, de asemenea, destul de ridicată, precum și în partea de est a orașului Vicovu de Sus”, a declarat primarul Iliuț.

El a adăugat că mai este un proiect pentru construirea unei creșe care va fi ridicată în zona spitalului din oraș. Pentru această creșă locația este stabilită, finanțarea asigurată, lucrările urmând să înceapă cât mai repede.

Primarul Vasile Iliuț a mai declarat că Primăria orașului are pregătit un proiect pentru o Școală Verde cu sală de sport, în valoare de 8 milioane de euro, școală care va fi amplasată lângă Școala Specială.

El a explicat că noua construcție va fi dotată cu panouri fotovoltaice, fațade cu aerisire, pompe geotermale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *