Mopan Suceava
Administratie

Primarul Violeta Țăran: Comuna Berchișești va beneficia de avantajele cruciale ale alimentării cu gaze naturale, contractual a fost semnat

Primar comuna Berchișești, ZENOVIA-VIOLETA ȚĂRAN anunță semnarea contractului de achiziție publică a lucrărilor privind realizarea obiectivului de investiţii „Construirea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale în comuna Berchișești”, elaborat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Berchișești-Drăgoiești-Ciprian Porumbescu.

Acest proiect prevede racordarea la rețeaua de gaze a celor trei comune vecine, investiția constând în serviciile de avizare, autorizare, proiectare, verificare și execuție a tuturor lucrărilor aferente.

„Racordarea comunei noastre la rețeaua de alimentare cu gaze naturale va aduce o serie de beneficii concrete pentru viața localnicilor.

În primul rând, vom avea acces la energie mai ieftină, gazele fiind o opțiune mai economică pentru încălzirea locuințelor și producerea energiei electrice, comparativ cu alte surse de energie.

De asemenea, comunitatea va dispune de o sursă de căldură și energie convenabilă și Violeta Țăran.

Realizarea acestui obiectiv de investiţii va conferi și creșterea valorii proprietăților din comuna Berchișești, prin dinamizarea atractivității zonei pentru investitori.

„Sunt foarte bucuroasă pentru semnarea acestui contract, alimentarea cu gaze naturale a comunei noastre fiind cel mai important proiect derulat până acum în Berchișești, valoarea acestuia fiind de 75 milioane lei.

Finalizarea demersului nostru va avea ca rezultat majorarea siguranței și stabilității energetice a comunității, fapt ce va atrage, în consecință, dezvoltarea exponențială a calității vieții locuitorilor”, a mai spus Violeta Țăran.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *