Actualitate

Primarului Rădăuțiului, Bogdan Loghin anunță că mâine încep lucrările de asfaltare a celor câțiva zeci de metri care separă Dorneștiul de șoseaua de centură rădăuțeană

Bogdan Loghin, primarul municipiului Rădăuți, a declarat pentru publicația Suceava News Online (www.svnews.ro) că mâine, 22 iunie,  vor începe  lucrările finale la ruta ocolitoare a municipiului Rădăuți. ”Începând de marți, 22 iunie, vor demara lucrările la breteaua ce leagă Centura Rădăuțiului de drumul ce duce spre comuna Dornești. Practic, vom conecta centura la giratoriul din zona respectivă. Începând de marți, 22 iunie, ne mobilizăm forțele pentru finalizarea acelei porțiuni de drum. Iată că domnul prim ministru Florin Cîțu nu a rămas indiferent la insistențele mele și ale domnului președinte Gheorghe Flutur” a declarat primarul Bogdan Loghin pentru publicația sus-amintită.

Trebuie precizat că această lucrare reprezintă de fapt turnarea unui covor asfaltic pe o distanță de câțiva zeci de metri de la drumul plecat dinspre Dornești către șoseaua de centură a Rădăuților și oprit la mică distanță de sensul giratoriu care ar fi trebuit să faciliteze legătura acestei rute ocolitoare  cu DN2, prin Dornești – Ratoș.

În iarna anului 2020, înainte de alegerile parlamentare, șoseaua de centură a Rădăuțiului a fost inaugurată de primul ministru de atunci Ludovic Orban, fără conexiunea cu Dorneștiul.

Pe traseul bretelei rutiere trebuia rezolvată problema unei conducte de gaz metan. La lucrările aferente modificării traseului acesteia, un lucrător a murit într-un accident de muncă. A urmat o anchetă finalizată acum câteva luni de procurori, care a întârziat lucrările.

În acest moment, situația fiind clarificată, nu mai rămâne decât să se realizeze efectiv racordul drumului dinspre Dornești cu șoseaua de centură, asfaltându-se  cei câțiva zeci de metri rămași, eveniment punctat de primarul Bogdan Loghin.    

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *