Primele nouă chei de la apartamentele pentru medici din blocul ANL al Spitalului Județean, înmânate noilor chiriași în prezența președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, însoțit de vicepredintele Niculai Barbă și de administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, au asistat astăzi la primirea cheilor apartamentelor de câtre primii nouă chiriași din blocul construit prin ANL la Spitalul Județean Suceava. Este vorba despre medici care sunt angajați ai Spitalului Județean și care au  decis să locuiască în chirie, în noul bloc, ridicat în spatele Spitalului Vechi.

Blocul are în total 30 de apartamente, 20 cu trei camere și 10 cu două camere.  Medicii chiriași vor plăti 180 de lei pe lună pentru apartamentul cu trei camera și 140 de lei pe lună chirie pentru apartamentul cu două camere.

În acest moment, apartamentele din noul bloc nu pot fi închiriate decât medicilor, mizându-se pe faptul că în perioada următoare, odată cu dezvoltarea principalei unități spitalicești județene și în perspectiva  transformării acestuia în spital clinic, vor veni la Suceava mai mulți medici iar apartamentele deocamdată neocupate vor putea constitui un atu în plus pentru aceștia.

„Scopul a fost și rămâne să aducem medici tineri la Spitalul Județean Suceava. Noi așteptăm încă medici la UPU pentru că dintr-o schemă de 18 medici avem doar 8 locuri ocupate. Mai avem nevoie de medici la neurologie, neurochirurgie și alte discipline. E prioritizarea pe care o face conducerea spitalului județean, dar ne bucurăm că am reușit totuși să punem în funcțiune aceste apartamente și s-au semnat contractele de închiriere”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Managerul Spitalului Județean, dr, Alexandru Calancea consideră că  o locuință de serviciu garantată pentru medicii tineri, va contribui la creșterea atractivității  pentru un loc de muncă la spitalul sucevean.

Blocul de locuințe nou construit a costat în total 8,2 milioane de lei, din care 6,5 milioane de lei au fost alocați prin programul  ANL și 1,7 milioane de Consiliului Județean Suceava, care a suportat cheltuielile de aducere a utilităților și de racordare la acestea.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *