Primul caz de ”Variola Maimuței”, anunțat de medicul Andi Agrosoaie la Spitalul din Rădăuți, infirmat de managerul Dan Vatră: Alarma este falsă. Este doar varicelă

Printr-un comunicat, conducerea Spitalului Municipal Rădăuți infirmă zvonul lansat de către medicul  Andi Agrosoaie privind suspiciunea de apariție a primului caz în România de ”Variola Maimuței”.

”Șeful secției infecțioase, medic primar Angelica Popescu a confirmat că pacientul are simptome de vaircelă și că alarma este falcă. Mai mult, pacientul provine dintr-o familie îîn care au fost mai multe cazuri de varicelă în ultima perioadă”, a anunțat managerul interimar al Spitalului din Rădăuți, Dan Vatră.

Precizăm că în cursul zilei de ieri, Andi Radu Agrosoaie, medic specialist în boli infecțioase la Spitalul Municipal ”Sfinții Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi a postat pe pagina sa de facebook  un mesaj însoțit de fotografii ”cu drept de proprietate intelectuală”, în care anunța apariția primului caz în România de Variolă:

”Suspiciune de VARIOLĂ. Spitalul Rădăuți secția boli infecțioase. Primul caz în Romania. Izolăm, tratăm. Am anunțat Ministrul Sănătății.”

Al doilea mesaj, care conține și imaginile publicate de medical rădăuțean ”cu drept de proprietate intelectuală”, în care face public nu numai modul în care se manifestă boala ci și fotografia feței pacientei, doar vag ascunsă în spatele unei măști de protecție ce i-a fost pusă pe ochi (ne întrebăm dacă femeia suferindă are și ea protejat dreptul la propria imagine, cum pretinde medicul rădăuțean dreptul de proprietate intelectuală pentru pozele pe care i le-a făcut), este următorul:

”Pacienta va fi tratată la Spitalul Municipal Radauti, secția de Boli Infecțioase de către medicul curant. Nu dorește transfer.Nici eu, pentru a NU răspândi BOALA. Mare atentie!”.

Ulterior primelor anunțuri, medicul Agrosoaie, care este de altfel extrem de activ pe rețelele de socializare, prezintă în continuare, cu o bună ritmicitate,  evoluția stării pacientei, o dată la două – trei ceasuri.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other