Primul deces din cauza gripei, în Suceava. Victima: un bărbat de 60 de ani din municipiul Suceava, cu afecțiuni cardiace, diabet și care nu era vaccinat

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat primul deces cauzat de virusul gripal în județul Suceava. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani din municipiul Suceava  care a fost  confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente (afecțiuni cardiace și diabet), dar nevaccinat anti-gripal. Data decesului a fost 20 ianuarie a.c. dar confirmarea diagnosticului a venit de la Centrul Național mai sus amintit, după trei zile.

Doctorul Mircea Alexandru Macovei, directorul medical al Spitalului Județean, a confirmat rezultatele transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

La nivelul Spitalului Județean ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au fost introduse măsurile de precauție ce se impun fiind restricționat accesul vizitatorilor iar cei care intră în incinta unității spitalicești sunt obligați să se echipeze, chiar de la intrare, cu echipament de protecție, fiind funcțional încă din zilele trecute, la intrarea în clădire, un punct de primire a vizitatorilor cărora nu li se permite accesul fără a fi echipați cu aceste mijloace de protecție. Se așteaptă ca, după ce a fost confirmat decesul suceveanului ce a fost internat la Spitalul Județean înainte de a muri, măsurile de precauție să fie suplimentate.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *