Prin Suceava la 1900 – teleportare în timp, prin realitatea virtuală, la Muzeul Bucovinei. Pe 22 decembrie 2018, de „Noaptea cea mai lungă”, începând cu ora 18, cu intrarea gratuită!

Sâmbătă, 22 decembrie 2018, începând cu ora 18, la Muzeul de Istorie din Suceava, publicul este aşteptat, în cadrul evenimentului „Noaptea cea mai lungă”, să participe la manifestările pregătite de Muzeul Bucovinei.

După momentele dedicate eroilor Revoluţiei din 1989, Crucea de Lumină – Piaţa Drapelului, toţi cei doritori sunt aşteptaţi la Muzeul de Istorie la concertele de colinde organizate dar şi la testarea sistemului de realitate virtuală care îi va teleporta cu 100 de ani în urmă.

Muzeul Bucovinei aduce, şi în acest sfârşit de an, noutăţi care să atragă şi să bucure atât publicul tânăr cât şi pe cel adult.
Cu ajutorul ochelarilor virtuali, a telecomenzilor şi a programelor speciale, consiliaţi de specialiştii muzeului, vizitatorii vor călători, în caleaşcă, pe străzile Sucevei de la 1900.
Vor avea ocazia să admire străzile, clădirile şi personajele acelei perioade. Pentru o acurateţe deosebită a prezentării, la realizare au fost utilizate documentaţii şi fotografii, din colecţia Muzeului Bucovinei, din acea perioadă.

„Am beneficiat de planurile şi releveele realizate de studenţi ai Institutului de Arhitectură „Ion Mincu”, executate în 1956. Releveele au fost realizate cu detalii pentru faţade şi feronerie. Au fost utilizate fotografii de epocă, cu persdonaje, clădiri din acea perioadă”, a declarat directorul Muzeului Bucovinei, Constantin-Emil Ursu.
Spaţiul în care este amplasat sistemul de realitate virtuală este special amenajat, publicul putând „călători în timp” pe banchete specifice caleştilor, achiziţionate special pentru ca senzaţia de plimbare cu trăsura să fie cât mai reală.

Beneficiind de acest sistem de realitate virtuală, Muzeul Bucovinei îşi propune să realizeze proiectul „Ora de şcoală la muzeu” cu lecţii 3D.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur şi reprezentanţii presei locale au testat ieri sistemul virtual, ghid real fiindu-le directorul Muzeului Bucovinei, Constantin-Emil Ursu.
Îndemnul organizatorilor, la care ne alăturăm,  este de a participa în număr cât mai mare la eveniment, sâmbătă 22 decembrie, de la ora 18, menţionând special că INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Please follow and like us:

One thought on “Prin Suceava la 1900 – teleportare în timp, prin realitatea virtuală, la Muzeul Bucovinei. Pe 22 decembrie 2018, de „Noaptea cea mai lungă”, începând cu ora 18, cu intrarea gratuită!

  • 20 decembrie 2018 la 13:21
    Permalink

    Totul, din păcate, ca să se facă încă un pas în procesul de renunțare la cultură, la cunoaștere, la știința și înțelegerea lucrurilor serioase și grave ale istoriei, ale lumii și ale vieții reale în favoarea îndobitocirii și a adâncirii în mutantism prin flecăreală tehnică puerilă! Muzeul Bucovinei este campion în acțiunea locală de ucidere a luminii divine în făptura tânără! Numai turismul sălbatic, încasările și statisticile contează! Parcă n-ar fi trecut nimeni de acolo prin școală. Toți se poartă de parcă ar fi copii ale tembelului care adună tinerii în șanțul Cetății. Vai de noi!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *